Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
Doe alleen wat essentieel is! nieuws
10 juli 2014 | Bertrand Weegenaar

De meeste managers zijn wel vertrouwd met gedisciplineerd werken bijvoorbeeld volgens de GTD (Getting Things Done) methode. Mapjes, twee minuten regel, prioriteiten, de belangrijkste drie zaken als eerste afhandelen.

Maar leidt dat tot minder werk?

* Stel je daarmee voor JEZELF wel de juiste prioriteiten?
* Word je agenda vaak bepaald door dat van anderen?
* Verdeel je je tijd dusdanig dat je aan het belangrijkste niet toekomt?

Als het antwoord op die vragen ja is , dan is het tijd voor jou voor Essentialism (‘The Disciplined Pursuit of Less’) van Greg McKeown. Het gaat voor een essentialist niet belangrijk meer in minder tijd te doen! Nee het gaat om alleen de juiste dingen te doen. Het is een systematische manier van terugnemen van controle over je tijd en energie voor je werk en je leven. Over nee zeggen, genoeg slapen, keuzes maken en uitvoeren. Het is minder doen, alleen beter. Dat doen wat essentieel is.

De auteur geeft een duidelijk stappenplan (in 4 E’s, te weten Essence, Explore, Eliminate en Execute) van hoe te komen tot die essentie en dan stelselmatig het pad blijven bewandelen. Moeilijk vaak in het begin. Als de steen dan gaat rollen, gaat het meer vanzelf.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden