Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Luie mensen, luie argumenten nieuws
13 oktober 2020 | Bertrand Weegenaar

Het thema en de flaptekst beloven veel goeds. Veranderen voor luie mensen van Paul Smit en Ayca Szapora, deskundigen en (neuro)wetenschappers. Beargumenteerde en onderbouwde argumenten, concrete tools VOOR luie mensen (of mensen die weinig tijd hebben) om veranderingen te realiseren. Neurowetenschap in de praktijk.

In 7 heldere thema’s (Communiceren voor luie mensen, Functioneren voor …, Veranderen enzovoort) met in elk hoofdstuk 3 (drie) tips. Overzichtelijk dus, en onderbouwd. En daar begint het al, geen noten, verwijzingen, literatuurlijst of iets dat enige referentie geeft aan de wetenschappelijke onderbouwing.

Aangezien ik druk bezig ben om leiderschap in corona-tijd te beschrijven, duik ik maar direct het hoofdstuk ‘Leidinggeven voor luie mensen’ in. Met drie tips: #1 Verdien vertrouwen, #2 Creëer commitment, en #3 Gebruik sociale druk. Het intro van het hoofdstuk is als volgt: ‘In de tijd dat we op de savanne woonden, was er altijd gevaar aanwezig. Daarbij was het een nadeel voor de mens dat wij fysiek niet de sterkste soort zijn.’ Flashback savanne, forward kantoortuin. Onze neocortex zit ons nog in de weg. Leiderschap op de savanne was anders dan op kantoor. En toch ook niet: we vertrouwden de leider en hij ons. ‘Leiders werden beschouwd als gelijken binnen de groep.’

Bij een savanne komt meteen de Leeuwenkoning boven. Letterlijk top-down krachtig leiderschap wat in het dierenrijk (waar toen onze neocortex ging ontwikkelen ook deel van uit maakten) heel normaal was en is. Als opperleeuw Musafa zijn volk toespreekt, staat hij op een hoge rots, omringt door vertrouwden. Kracht uit te stralen. Zijn broer Scar doet een poging om hem op eigen fysieke kracht van zijn troon te stoten. Dat mislukt. Hij moet een val gebruiken (dramatisch hoefgetrappel) om dit uiteindelijk te bereiken. Zoon Simba, teruggekeerd als grote sterke leeuw, eist in een gevecht zijn positie op. En aan dit soort beelden en gedrag is anno 2020 nog niet zo veel aan veranderd. (De Lion King is niet voor niets een zeer populaire film én theatervoorstelling).

Niks vertrouwen, niks gelijkwaardigheid. Managers en CEO’s, de moderne leiders, hanteren ook nog vaak op powertokens: het mooiste kantoor, de grootste auto, de secretaresse, het grootste huis, enzovoort. In Amerika zien we rondom president Donald Trump de twee beelden van leiderschap in werking. En ze worden beide even breed ondersteund. Die van de (fysieke) kracht uitstralende en aanbeden leider, én het beeld van zijn tegenstanders die vooral klagen dat hij geen empathie en begrip toont. Iets dat zij kennelijk bij een leider vinden horen.

Het is niet zo dat de tips onbruikbaar zijn. Van de 21 zijn er best een paar waarvan je kunt denken: inderdaad, logisch. Wat weg had kunnen vallen, was de argumentatie van twijfel. De wetenschappelijke overtuiging. De lezer had meer aan minder tips met goed onderbouwde (en bewezen) argumentatie dan de soms wat op open deuren lijkende tips. Met wat doorverwijzing naar moderne wetenschappelijke literatuur om door te werken en te implementeren.  Voor de minder luie veranderaars. Want veranderen, dat is best ingewikkeld.

Veranderen voor luie mensen preview
29 september 2020 | Paul Smit

Wij kunnen ons brein ook vóór ons laten werken in plaats van tegen ons! Dat leggen neurowetenschapper (en expert op het gebied van verandering) Ayca Szapora en filosoof (en meest gevraagde spreker van het land) Paul Smit op heldere en humoristische wijze uit in dit boekje. Een preview. Zijn we allemaal lui? Nee, maar ons brein is er wel op gericht om zoveel mogelijk energie te besparen. Dit maakt dat we dagelijks heel veel doen vanuit routine en dat we graag de weg van de minste weerstand kiezen. Daarbij hebben we een neocortex, ons ratio, die zichzelf continu overschat. We maken plannen, doen allerlei goede voornemens of schrijven protocollen en gaan er dan vanuit dat de verandering wel zal plaatsvinden. Wanneer dingen vervolgens anders lopen dan gepland, wil ons brein zo snel mogelijk van deze afwijking af komen. Dit onaangename gevoel noemen we in de psychologie ‘cognitieve dissonantie’. Vervolgens komt diezelfde neocortex op de proppen met allerlei verklaringen. We praten achteraf alles voor onszelf recht.

Gelukkig kun je het brein ook voor je laten werken in plaats van tegen je. In dit boek belichten wij, neurowetenschapper Ayca Szapora en filosoof Paul Smit, hoe verandering wel werkt. Door te begrijpen hoe je hersenen werken, kun je je slagingskansen aanzienlijk vergroten. Als bijkomstig voordeel leer je ook de verhalenmaker in je hoofd wat minder serieus te nemen waardoor er meer innerlijke rust kan ontstaan.

Paul Smit (1976) studeerde af op de evolutie van het menselijk bewustzijn en schreef elf boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap. Paul is een van de meeste gevraagde sprekers van Nederland en heeft een consultancybedrijf in de VS.

Ayca Szapora (1974) is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelfrealisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma. Haar hersenonderzoek resulteerde in meerdere wetenschappelijke publicaties over creativiteit, onbewuste cognitieve strategieën en hoe je de manier kunt veranderen waarop je brein problemen oplost en nieuwe ideeën vormt.

Ze zijn de auteurs van Veranderen voor luie mensen.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden