Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Geboekstaafd: De top 3 van Alexander Waringa geboekstaafd
19 augustus 2015 | Nienke van Oeveren

Alexander Waringa is coach, docent en arbeids- en organisatiepsycholoog. Hij is medeoprichter van eCoachPro. Sinds 2001 ontwikkelt hij internettoepassingen voor 'human development'. Hij is verbonden aan Tilburg University als onderzoeker naar de effectiviteit van coaching. Daarnaast is hij bestuurslid van de NOBCO, de brancheorganisatie voor coaches. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.

1 De aartsvaders

Wim Wennekes

‘Toen ik na mijn afstuderen met een bedrijf begon, kreeg ik dit boek. De aartsvaders gaat over de persoonlijkheden van de grondleggers van het Nederlandse bedrijfsleven. Zij voelden goed aan wat mensen wilden, maar waren ook hard voor hun omgeving. De meeste hebben wel vuile handen gemaakt, zoals Anthony Fokker die zijn type mitrailleur in de oorlog aan de Duitsers verkocht, wat veel geallieerde piloten het leven heeft gekost. Deze aartsvaders zijn zeker inspirerend, maar hadden dus ook een donkere zijde.’

2 Het spiegelende brein

Marco Iacoboni

‘Dit boek gaat over spiegelneuronen, heel interessant. Iacoboni heeft deze type neuronen wetenschappelijk onderzocht en zijn kennis toegankelijk gemaakt. Als je iemand ziet, bootsen je spiegelneuronen zijn gedrag én emoties na. Daardoor ben je in staat om een ander te begrijpen en bijvoorbeeld ook de pijn van een ander bijna letterlijk mee te voelen. Dit gebeurt ook als je een tekst leest of iemand hoort praten. Zonder deze spiegelneuronen zou online begeleiding waarschijnlijk niet mogelijk zijn. Dit boek was voor mij de opmaat naar E-coaching.’

3 Think Like a Freak

Steven Levitt, Stephen Dubner

‘Mijn derde boek helpt om tegendraads te denken en met simpele oplossingen moeilijke problemen op te lossen. Een wetenschapper en journalist schreven dit boek om onderzoek toepasbaar te maken - dat zijn boeken die mij aanspreken! Het heeft lang niet altijd zin om ergens lang over na te blijven denken, schrijven ze, vaak werkt het net zo goed door kop of munt te gooien om een besluit te nemen. Dat is een bevrijdende gedachte.’


Online coachen in_focus
17 januari 2014 | Nienke van Oeveren

De huidige tijd vraagt om een flexibele vorm van coaching. Dankzij E-coaching kunnen coachingstrajecten effectief en efficiënt worden ingericht, waardoor cliënten snel, resultaatgericht en duurzaam kunnen worden geholpen met hun vragen. In 'E-coaching' beschrijven Anne Ribbers en Alexander Waringa hoe deze vorm van coaching werkt. Professionals zijn zeer enthousiast over het boek.

Roland de Bruijn
Trainer, coach en eCoach bij KOOTSJ

Ribbers en Waringa zijn er goed in geslaagd om in een heldere schrijfstijl inzichten uit diverse wetenschappelijke stromingen te vertalen in een praktisch toepasbaar model en methodiek voor E-coaching.

Het boek start met een mooi overzicht van de verschillende typen e-coaching, om vervolgens de kracht van mailcoaching verder uit te werken. De auteurs geven aan dat mailcoaching een effectief instrument is om nieuw gedrag eigen te maken en vast te houden. In een uitgewerkt e-coachingstraject illustreren zij hoe je dit instrument in de praktijk hanteert.

Het boek gaf mij als ervaren coach een praktisch handvat om mailcoaching te ontwikkelen en hoe ik dit instrument combineer met face-to-face coaching tot een resultaatgericht aanpak. Kortom: aan te bevelen voor iedereen die met mailcoaching aan de slag wil!

8

Jan Engberts
Directeur EB management, Driebergen

Direct aan de slag met het nieuwe coachen luidt de ondertitel, maar dan moet je wel even doorzetten. Na een stevige introductie in de wereld van het nieuwe communiceren en de kracht van e-coaching, krijg je nog een onderbouwing op het ABC-model van het echte veranderen. Coaching is immers een vorm van dialoog en dus e-coaching is meer dan een stukje software. Daarna kun je wel direct aan de slag met deel II, het praktijkgedeelte. Dit is echter meer dan de moeite waard. De schrijvers betogen dat het vitaal is om de juiste taal te spreken en dat e-coaching een bijdrage levert aan het samen realiseren van een werkbare en prettige realiteit.

E-coaching is meer dan een boek; je kunt je vaardigheden verbeteren, je bedrijf ermee opzetten, een goede coach worden. Voor bedrijf en school, voor student en starter. Soms lijkt het wat belerend, maar het boek is vooral onderhoudend door een uitstekende schrijfstijl en goede uitwerking. Kortom, voor iedereen wat wils.

8

Ingeloes Bense
Directeur, trainer en (e-)coach bij de eCoachAcademie

E-coaching is een aantrekkelijke co-creatie van professionals die bereid zijn om hun kennis, ervaring en deskundigheid te delen. Ribbers en Waringa nemen je nauwkeurig en -gezet mee in hun enthousiasme voor het nieuwe vakgebied ‘online coaching’. E-coaching geeft inzicht in deze nieuwe inspirerende vorm van coachen. De inhoud richt zich op het effectief coachen bij gedragsverandering en het bereiken van doelen. Met inzet van ICT dus.

E-coaching is een vak apart! Ook in onze opleidingen tot e-coach, voor startende en ervaren professionals, bevelen wij dit boek van harte aan. Een must have als inspiratiebron, voor extra kennis én voor het ontdekken van de benodigde professionele e-vaardigheden. De diverse e-methodieken, de taalstrategieën, de e-coachstappen, de techniek, werkzame ingrediënten, de wetenschappelijke onderbouwing en toepasbaarheid maken het geheel tot een boeiend naslagwerk. Het gratis e-book en een licentie voor een online werkomgeving maken het geheel af.

10

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden