Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Free! - De opkomst en ondergang van een eigenwijs bedrijf preview
22 maart 2017 | Juan da Silva

Waarom is het boek geschreven? Ik sprak natuurlijk regelmatig met Hans, de samenwerkers van Free Record Shop en mijn vrienden over de avonturen die ik beleefde wanneer ik op inkoop-pad was in het buitenland.

Meerdere malen is mij toen gevraagd; ‘waarom maak je daar geen boek van?’ Echter, heel veel van mijn inkoop ging niet volgens de officiële weg van de platen maatschappijen, dus ik kon niets verwoorden zonder Free Record Shop daardoor in de problemen te brengen.

Heel veel buitenlandse leveranciers wilden dolgraag zaken met mij doen, maar ja, er waren regels en die moesten we met allerlei trucjes omzeilen.

Dat lukte uitstekend want iedereen was gebrand op extra omzet. Toen het faillissement van Free Record Shop een feit was zei Hans mij op een dag; ‘Jij was toch van plan om een boek te schrijven, zullen we dat samen doen?’

En toen zijn we begonnen, Hans verwoorde alles wat met marketing, retail en evenementen te maken had en ik nam het product voor mij rekening. Het is een spannend verhaal geworden! Juan da Silva was decennialang directeur inkoop en de vertrouweling van Hans Breukhoven. In die rol leverde hij een bepalende bijdrage aan het succes van Free Record Shop. Hij is een van de auteurs van Free! - De opkomst en ondergang van een eigenwijs bedrijf

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden