Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Doe mee aan de online Covey Challenge nieuws
13 oktober 2016 | Pierre Pieterse

Van 14 t/m 20 november 2016 organiseren Uitgeverij Business Contact en Managementboek de Covey Challenge. Doe mee en ga de uitdaging aan om de 7 eigenschappen een week lang toe te passen in jouw leven.

Wil je meer sturing geven aan je leven, betere keuzes maken of weerbaarder worden? Waarmee kan dat beter dan met De zeven eigenschappen, Stephen Coveys klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Het lezen van dit soort boeken is altijd erg inspirerend, maar vaak zakt de informatie toch weer weg en blijkt het voor veel mensen lastig om in de praktijk toe te passen. Daar willen wij graag verandering in brengen!

We helpen je tijdens de Covey Challenge met de juiste informatie, oefeningen, handige reminders en dagelijkse tips.

Dit is hoe het werkt:

- Schrijf je hier in voor de Covey Challenge. Je ontvangt dan gratis het e-book De kleine Covey ter voorbereiding. Dit is een samenvatting van De zeven eigenschappen

- Van 14 t/m 20 november behandelen we iedere dag een eigenschap. Je ontvangt de dag ervoor al een nieuwsbrief met de informatie en de opdracht voor de volgende dag.

- Meld je aan voor de Facebookpagina, of gebruik de hashtag #coveychallenge op Twitter of Instagram. Deel hier je ervaringen met andere deelnemers.

- Het is juist erg geschikt om de challenge te doen tijdens een gewone (drukke) werkweek. Dat is namelijk precies waar de principes van Covey voor bedoeld zijn. Je past het gewoon toe tijdens je werk of thuis.

- Een Covey-expert zal op Facebook vragen beantwoorden tijdens de challenge.

De challenge is helemaal online en gratis toegankelijk voor iedereen. We vragen je wel om een keer je ervaringen te delen via je social media account, blog of website. Natuurlijk delen we je e-mailadres natuurlijk niet met anderen.

Naar het inschrijfformulier >

Na de week van de werkstress... nieuws
23 november 2015 | Bertrand Weegenaar

De Week van de Werkstress is voorbij. Bedrijven hebben (plichtmatig veelal) aandacht besteed aan timemanagement, aan klachtenpreventie, en aan teamsamenwerking. En zelfs werd er zo nu en dan een mindfulness training aangesleept. Kortom , het kon even niet op!

Maar toch. Een manager en medewerker die druk ervaart op de werkplek of waarvan de balans werk en privé is scheefgegroeid, zal zelf initiatief moeten gaan nemen. Een al ruim 25 jaar bestaand hulpmiddel is de implementatie van de zeven eigenschappen (De zeven eigenschappen voor succes in je leven) van Stephen Covey in werk én privé. Het tot je nemen van de eigenschappen is sinds kort nog makkelijker geworden door de samenvatting die Jan Kuipers en Ben Tiggelaar hebben geschreven: De kleine Covey. Van Ben Tiggelaar ga ik er vanuit dat de lezer van Managementboek.nl hem kent dus richten we onze pijlen even op de co-auteur.

Jan Kuipers is directeur van FranklinCovey Benelux, de organisatie die het gedachtengoed van Stephen Covey al jaren uitdraagt middels publicaties, coaching en training. Het FranklinCovey Instituut werkt met uitgevers als Business Contact aan het neerzetten van een hele lijn om de 7 eigenschappen te implementeren en duurzaam te gebruiken. Het belangrijkste ben jezelf. En dat vind je terug in eigenschap 7: Hou de zaag scherp. In De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit door het auteurs trio Kory Kogon, Adam Merrill en Erik Roger staat de ‘zaag’ centraal.

Die vijf keuzes zijn: doe wat belangrijk is, reageer niet op wat dringend is, ga voor buitengewoon, neem geen genoegen met gewoon, plan de Big Rocks, sorteer geen grind, beheers je technologie, laat die jou niet beheersen, en versterk je vitaliteit, voorkom een burn-out.

De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit is vooral een persoonlijk managementboek: hoe doe ik de besluitvorming, waarop leg ik mijn aandacht? Waaraan besteed ik mijn energie en hoe laat ik mijn batterij op? Waar trek ik een grens tussen werk en privé.

De keuzes lezen is één, implementeren in je leven en werk is iets geheel anders. Hier helpt lezen niet. Hier helpt alleen doen Een gebied waar Ben Tiggelaar zijn beroep van gemaakt heeft, mensen aanzetten tot Doen!. Er over nadenken, kleine stapjes maken, gewoonten ter discussie stellen, keuzes communiceren. Ze helpen allemaal in het afbouwen van stress.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden