Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Hoe verder na de Covey Challenge? nieuws
2 december 2016 | Justin van Lopik

Alweer drie weken geleden eindigde de Covey Challenge. 3600 deelnemers hebben zich 7 dagen lang laten inspireren en zijn de uitdaging met zichzelf aangegaan. De 7 eigenschappen zijn los van elkaar niet nieuw of innovatief. Maar de toepassing ervan, het naleven van 7 eigenschappen als gewoonte, blijft ondanks dat een uitdaging. Eigenlijk begint de échte Covey Challenge pas nu.

Zonder mail bericht, zonder Facebookposts, zonder motivatie van buitenaf... ga je nu door, zet je nu door?

Eén ding weet je zeker: het gaat niet vanzelf. Jezelf blijven ontwikkelingen op basis van bijvoorbeeld de 7 eigenschappen, vraagt om voortdurende en bewuste aandacht. Precies dat waar eigenschap 7 omdraait. Dagelijks werken aan de overwinning op jezelf. Jezelf zover brengen dat je toch naar de sportschool gaat, dat je toch een aantal pagina's leest in dat boek, dat je toch de tijd neemt om gezond te eten, dat toch die vriend maar even belt, dat je toch nee zegt tegen iemand om even tijd te besteden aan jezelf.

Door het toepassen van eigenschap 7, train je jezelf in alle andere eigenschappen.
Door jezelf te trainen in de eerste 6 eigenschappen, train je jezelf in eigenschap 7.

Door bewust werk te maken van de 7 eigenschappen kunnen de 3600 deelnemers aan de Covey Challenge een verschil maken. Een verschil voor zichzelf, een verschil voor anderen, een verschil voor de wereld. Een verschil waarin je beter zorgt voor jezelf, beter zorgt voor anderen, beter zorgt voor de wereld . Een verschil waarbij verschillen tussen mensen juist verbinden. Een verschil waarbij discussies gekenmerkt worden door luisteren in plaats van overtuigen. Een verschil gebaseerd op de gedachte dat er genoeg is voor iedereen. Klinkt dat hoogdravend? Wellicht, maar het is wel de kracht die de 7 eigenschappen in zich hebben. Een kracht die 3600 deelnemers ervaren hebben. Een kracht die jij iedere dag kunt ervaren. Iedere dag weer!

De posts op Facebook en tweets tijdens de Covey Challenge laten zien dat deelnemers dat verschil ervaren. Het is er, het ontstaat. Durf die stap te zetten en te blijven zetten. Tegenslag is er daarbij niet om jou te pesten maar om je sterker te maken.

De echte Covey challenge is nu begonnen!

Veel plezier en succes met jouw vervolg.

Jan Kuipers is directeur van FranklinCovey Benelux. FranklinCovey is wereldwijd specialist op het gebied van verhogen van effectiviteit van mensen en organisaties door focus en uitvoering. Kuipers heeft vanuit zijn functie bij FranklinCovey veel ervaring met presenteren over en trainen op onderwerpen als effectiviteit, leiderschap en het realiseren van doelstellingen. Hij is auteur van De kleine Covey.


Doe mee aan de online Covey Challenge nieuws
13 oktober 2016 | Pierre Pieterse

Van 14 t/m 20 november 2016 organiseren Uitgeverij Business Contact en Managementboek de Covey Challenge. Doe mee en ga de uitdaging aan om de 7 eigenschappen een week lang toe te passen in jouw leven.

Wil je meer sturing geven aan je leven, betere keuzes maken of weerbaarder worden? Waarmee kan dat beter dan met De zeven eigenschappen, Stephen Coveys klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Het lezen van dit soort boeken is altijd erg inspirerend, maar vaak zakt de informatie toch weer weg en blijkt het voor veel mensen lastig om in de praktijk toe te passen. Daar willen wij graag verandering in brengen!

We helpen je tijdens de Covey Challenge met de juiste informatie, oefeningen, handige reminders en dagelijkse tips.

Dit is hoe het werkt:

- Schrijf je hier in voor de Covey Challenge. Je ontvangt dan gratis het e-book De kleine Covey ter voorbereiding. Dit is een samenvatting van De zeven eigenschappen

- Van 14 t/m 20 november behandelen we iedere dag een eigenschap. Je ontvangt de dag ervoor al een nieuwsbrief met de informatie en de opdracht voor de volgende dag.

- Meld je aan voor de Facebookpagina, of gebruik de hashtag #coveychallenge op Twitter of Instagram. Deel hier je ervaringen met andere deelnemers.

- Het is juist erg geschikt om de challenge te doen tijdens een gewone (drukke) werkweek. Dat is namelijk precies waar de principes van Covey voor bedoeld zijn. Je past het gewoon toe tijdens je werk of thuis.

- Een Covey-expert zal op Facebook vragen beantwoorden tijdens de challenge.

De challenge is helemaal online en gratis toegankelijk voor iedereen. We vragen je wel om een keer je ervaringen te delen via je social media account, blog of website. Natuurlijk delen we je e-mailadres natuurlijk niet met anderen.

Naar het inschrijfformulier >


Geboekstaafd - De top 3 van Jan Kuipers geboekstaafd
28 januari 2016 | Nienke van Oeveren

Jan Kuipers is directeur van FranklinCovey Benelux. FranklinCovey is wereldwijd specialist op het gebied van verhogen van effectiviteit van mensen en organisaties door focus en uitvoering. Kuipers heeft veel ervaring met presenteren over en trainen op onderwerpen als effectiviteit, leiderschap en doelstellingen realiseren. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.

1 De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
Stephen R. Covey

‘Toen ik in 1997 de training volgde over de seven habits, besloot ik FranklinCovey Nederland op te richten. Door de training ging ik eerlijk gezegd weer terug naar het boek. Het belangrijkste vind ik de eigenschappen 1 en 4; blijf uit de slachtofferrol en ben je in staat om binnen willekeurig welke relatie een win-win te krijgen? Aan de zeven eigenschappen kun je steeds je eigen zekerheid ontlenen. In de 14 jaar dat ik bijna dagelijks met het gedachtegoed bezig ben, blijf ik nieuwe dingen ontdekken. Dit boek gaat waarschijnlijk nog wel een halve eeuw mee.’

2 De hele olifant in beeld
Marja de Vries

‘De titel van het boek maakt de boodschap meteen duidelijk: laat een blinde een olifant beschrijven en hij beschrijft de slurf als een slang en een poot als een boomstam. Dit boek daagt je uit om naar het geheel te kijken. Het beschrijft de wetmatigheden van het leven; als je deze kent, heb je de keuze om in strijd of overeenkomst daarmee te handelen. Marja de Vries laat je beseffen dat als je aan de ene kant iets verandert, er aan de andere kant ook dingen veranderen.’ Blijf steeds kijken naar het geheel.’

3 De aartsvaders
Wim Wennekes

De aartsvaders vertelt hoe in Nederland wereldbedrijven ontstonden. Inspirerend om verhalen te lezen over koopmansgeest, doorzettingsvermogen en maatschappelijke betrokkenheid. Frits Fentener van Vlissingen bijvoorbeeld bouwde zijn bedrijf vanuit bescheidenheid op: het ging steeds om het bedrijf, niet om zijn ego. SHV is nog altijd een familiebedrijf. De aartsvaders vroegen zich af: welke rol heb ik als ondernemer om de gemeenschap rond mijn bedrijf gezond te houden? Dat is win-win in de praktijk.’


Na de week van de werkstress... nieuws
23 november 2015 | Bertrand Weegenaar

De Week van de Werkstress is voorbij. Bedrijven hebben (plichtmatig veelal) aandacht besteed aan timemanagement, aan klachtenpreventie, en aan teamsamenwerking. En zelfs werd er zo nu en dan een mindfulness training aangesleept. Kortom , het kon even niet op!

Maar toch. Een manager en medewerker die druk ervaart op de werkplek of waarvan de balans werk en privé is scheefgegroeid, zal zelf initiatief moeten gaan nemen. Een al ruim 25 jaar bestaand hulpmiddel is de implementatie van de zeven eigenschappen (De zeven eigenschappen voor succes in je leven) van Stephen Covey in werk én privé. Het tot je nemen van de eigenschappen is sinds kort nog makkelijker geworden door de samenvatting die Jan Kuipers en Ben Tiggelaar hebben geschreven: De kleine Covey. Van Ben Tiggelaar ga ik er vanuit dat de lezer van Managementboek.nl hem kent dus richten we onze pijlen even op de co-auteur.

Jan Kuipers is directeur van FranklinCovey Benelux, de organisatie die het gedachtengoed van Stephen Covey al jaren uitdraagt middels publicaties, coaching en training. Het FranklinCovey Instituut werkt met uitgevers als Business Contact aan het neerzetten van een hele lijn om de 7 eigenschappen te implementeren en duurzaam te gebruiken. Het belangrijkste ben jezelf. En dat vind je terug in eigenschap 7: Hou de zaag scherp. In De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit door het auteurs trio Kory Kogon, Adam Merrill en Erik Roger staat de ‘zaag’ centraal.

Die vijf keuzes zijn: doe wat belangrijk is, reageer niet op wat dringend is, ga voor buitengewoon, neem geen genoegen met gewoon, plan de Big Rocks, sorteer geen grind, beheers je technologie, laat die jou niet beheersen, en versterk je vitaliteit, voorkom een burn-out.

De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit is vooral een persoonlijk managementboek: hoe doe ik de besluitvorming, waarop leg ik mijn aandacht? Waaraan besteed ik mijn energie en hoe laat ik mijn batterij op? Waar trek ik een grens tussen werk en privé.

De keuzes lezen is één, implementeren in je leven en werk is iets geheel anders. Hier helpt lezen niet. Hier helpt alleen doen Een gebied waar Ben Tiggelaar zijn beroep van gemaakt heeft, mensen aanzetten tot Doen!. Er over nadenken, kleine stapjes maken, gewoonten ter discussie stellen, keuzes communiceren. Ze helpen allemaal in het afbouwen van stress.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden