Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Geboekstaafd - De top 3 van Patrick Davidson geboekstaafd
27 juni 2016 | Nienke van Oeveren

Patrick Davidson is als adviseur, spreker en schrijver gespecialiseerd in het realiseren van prestatiesprongen. Hij is steeds bezig met energie, gedrag en prestaties. Hij is de auteur van Waar haal je de energie vandaan? en Musk Mania. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.

1 Drive

Daniel Pink

‘In dit fantastische boek combineert Daniel Pink wetenschappelijke onderzoeken tot een praktisch boek. Hij onderzoekt wat mensen echt motiveert en concludeert dat bonussen niet helpen voor creatieve processen. Als adviseur kijk ik steeds wat mensen fascineert en waar ze mee bezig zijn; door Drive ben ik me nog bewuster over de noodzaak van de vraag: wat motiveert de ander? Ook voor mijn eigen werk richt ik me mede door dit boek niet meer alleen op advieswerk, maar ook op onderzoek doen en schrijven. Daar komen aanvragen voor lezingen en advieswerk vanzelf uit voort.’

2 De geschiedenis van de vooruitgang

Rutger Bregman

‘De wereld verandert heel snel, dus snelheid is op veel fronten van onze maatschappij belangrijk. Rutger Bregman haalt je uit de actiemodus en pauzeert het heden. Als historicus kijkt hij met een verfrissende bril naar het heden zodat je als lezer anders gaat nadenken, vooral ook over de toekomst. Zijn boek is een groot pleidooi om je dingen af te vragen; waarom doen we wat we doen? Maar ook hoe stellen we als samenleving nieuwe collectieve doelen? Dit boek heb ik langzaam gelezen, waarbij ik tussendoor mezelf steeds vragen stelde.’

 

3 Silicon Valley

Eva de Valk

‘Silicon Valley heb ik juist in één keer uitgelezen; cultuurwetenschapper en journalist Eva de Valk heeft zo’n mooie manier van schrijven! De Valk beschrijft waardoor er zo ontzettend veel innovaties juist uit Silicon Valley zijn voortgekomen. Het is altijd fascinerend hoe innovatie ontstaat, maar nu kon ik niet meer stoppen met lezen. Dit boek leest als een roman en ik pak het nog regelmatig om gemarkeerde stukken te herlezen.’

Patrick Davidson is founder van Betterday (Veranderen met de Spirit van een Start-up) en auteur van Waar haal je de energie vandaan en Musk mania.


Creativiteit, ondernemerschap en een flinke zak geld nieuws
21 oktober 2014 | Bertrand Weegenaar

Silicon Valley van de hand van Eva de Valk, is een leuk en leerzaam boek. Het is een uitvloeisel van de drieluik die Alexander Klöpping in 2012 gemaakt heeft voor DWDD (‘De Wereld Draait Door’) University. Eva Valk was als onderzoekster bij dit programma betrokken.

Silicon Valley beschrijft de ontstaansgeschiedenis van dit stukje Californië. Vanaf 1937 met de start van Hewley Packard groeide dit kleine stukje grond uit tot de meest waardevolle bedrijfsomgeving. Grootmachten als Google, Yahoo, Apple, Oracle, Intel en de wat meer ‘moderne’ loten Twitter, Airbnb, Facebook maar ook Tesla Motors vonden hier hun oorsprong.

Nagenoeg de meeste innovaties op het gebied van hardware en software zijn in dit gebied uitgedacht en naar de markt gebracht. Het is dan ook het meest ‘nerdische’ en ondernemende (alsook lelijkste) stuk van Amerika. In Silicon Valley worden de geheimen snel uit de doeken gedaan: de Stanford University en Venture Capitalists (VC).

Stanford University ,opgericht in 1891, brengt een gestage vloed wetenschappers en techneuten naar de markt. In de jaren ‘60, aangetrokken door de golf uitvindingen rondom de eerste generatie microprocessoren, kwam de stroom private kapitaalverschaffers richting Silicon Valley. En de opbrengsten van een geslaagde IPO vloeien weer terug in nieuwe start-ups.

Silicon Valley is een attractief reeks jongensboekverhalen over Steve Jobs en Marc Zuckerberg maar ook vergeten helden als Douglas Engelbart en de uitvinder van de mobiele telefoon Martin Cooper. (De reeks van Alexander Klöpping is hier terug te kijken.)

De wereld van de VC wordt uit de doeken gedaan door PayPal mede-oprichter Peter Thiel, en inmiddels VC en investeerder in bedrijven als Facebook, Twitter en AirBnB in Zero to One - Crer de toekomst. Dit boek is een gebaseerd op een masterclass (aan Stanford natuurlijk) van Thiel en uitgewerkt door Blake Masters.

Thiel is een moderne VC die met een aantal van zijn PayPal oprichters aan de wieg staat van grote investeringen in LinkedIn, Facebook, Youtube, Tesla en tientallen anderen. Het is een intrigerend boek over de regels die in VC land gelden. Het boek is een ‘Entrepeneurial Finance for Dummies’ over waardecreatie, maar ook een politiek/kapitalistisch manifest. En over de mogelijkheden om kansen te creëren. Een aanrader als je denkt over het starten van een eigen bedrijf.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden