Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
Jouw Gids naar Geluk - Zeven stappen op de weg van geluk preview
13 mei 2019 | Eva Kruijs

Iedereen streeft ernaar: gelukkig zijn. Sinds enkele jaren vieren we op 20 maart zelfs wereldwijd de Internationale Dag van het Geluk. Maar wat is het eigenlijk, geluk? En wat kun je zelf doen om je gelukkiger te voelen?

Persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, yoga, meditatie, persoonlijk succes, balans, je hart volgen, levenskeuzes maken, authentiek zijn: de boeken, artikelen, blogs, tijdschriften, podcasts en evenementen hierover schieten als paddenstoelen uit de grond. Het onderwerp geluk is hot en heeft al lang niet meer het zweverige en alternatieve imago dat het ooit had. De turbulente tijd waarin we leven, de enorme tijdsdruk die we vaak ervaren en de hoge eisen die we aan onszelf stellen, zorgen ervoor dat we met meer vragen dan ooit rondlopen. Geluk is niet meer zo vanzelfsprekend als het vroeger was. Of misschien hechten we tegenwoordig meer waarde aan geluk, dat kan ook. Hoe dan ook, veel mensen zijn op een zoektocht naar geluk beland. 

Wat is geluk?

Maar waar zoeken we eigenlijk precies naar? Wat is geluk? Het is een vraag waarop niemand echt een sluitend antwoord lijkt te kunnen geven en misschien betekent dat wel dat er geen complete definitie te bedenken ís. Misschien is geluk een gevoel dat onafhankelijk van omstandigheden in je aanwezig is en met je mee evolueert. Misschien is geluk wel iets wat zich niet onder woorden laat brengen zonder aan betekenis te verliezen. Je weet wat het is, als het er is. Zou dat kunnen?

Geluk is er altijd

Ik schreef een boek over mijn eigen zoektocht door het land van geluk: Jouw Gids naar Geluk. Mijn belangrijkste inzicht? Geluk is geen zoektocht. Zoeken impliceert dat iets er nu nog niet is. Maar geluk is er al. Overal om ons heen en in ons. Soms hebben we alleen wat vaardigheden nodig om geluk te kunnen voelen en ervaren, of kijken we simpelweg de verkeerde kant op. Zoeken impliceert ook dat het klaar is als je het gevonden hebt. Alsof geluk een eindpunt is om naar te streven. Eenmaal gelukkig, altijd gelukkig. Maar je bent nooit klaar. Het hele leven is één grote ontdekkingsreis, waarbij het geluk dat er altijd al is zich met je mee ontwikkelt.

Meer lezen?

Dat kan in Jouw Gids naar Geluk. Zeven stappen op de weg van geluk. Een boek vol achtergrondinformatie, persoonlijke verhalen van de auteur en boordevol praktische tips en oefeningen voor de lezer.

Eva Kruijs (1985) is gedragswetenschapper, fotografe en schrijfster met een bovengemiddelde interesse in het geluk van mensen. Ze werkte jarenlang in de specialistische gezondheidszorg, had haar eigen coachingspraktijk en schrijft nu boeken over persoonlijke ontwikkeling. Jouw Gids naar Geluk is haar debuut.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden