Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
Maak de MATCH - Werken aan werk, met vallen en opstaan preview
21 februari 2020 | Annett Keizer

Nog nooit was er een beter moment om van baan te veranderen dan nu. De arbeidsmarkt draait op volle toeren. De kerstvakantie bood baantwijfelaars, loopbaanavonturiers en werkzoekenden een mooi moment om van goede voornemens om te werk zoeken ook echt werk te maken.

Voor wie dat nog steeds serieus van plan is, zijn februari en maart de beste maanden om te solliciteren. Dan draaien organisaties weer op volle sterke en verschijnen de meeste vacatures. Nu of nooit zou je dus zeggen. Wat maakt dan die geweldige ‘droombaan' zoeken toch zo lastig?

Zou jij jezelf op dit moment aannemen?
In de zoektocht naar de baan die echt bij je past, ben je zelf het grootste struikelblok! Ik heb honderden werkzoekenden gecoacht en gevraagd wat ze nou precies zochten in een baan. Acht van de tien hadden geen idee. Of ze hun talenten en drijfveren helder kunnen benoemen in een taal die organisaties snappen? Veel mensen antwoorden in algemeenheden of slaken diepe zuchten gevolgd door lange denkpauzes. Dat maakt hen slechte gesprekspartners op de arbeidsmarkt. Want, als je zelf niet goed weet wat je wilt en kunt vertellen wat je te bieden hebt, waarom zouden anderen dan de gok wagen om jou aan te nemen?

Huppelend op weg
In mijn boek Maak de MATCH gebruik ik een hinkelpad als metafoor om de lezer huppelend en hinkelend zijn loopbaanpad te laten verkennen. Net als hinkelen, voelt een baan zoeken vaak als balanceren op één been en soms is het goed om met twee benen stevig op de grond te staan voor een reality check. De realiteit is namelijk dat het niet alleen om jou draait in sollicitaties. Veel werkzoekenden zijn zo gefocust op hun eigen verhaal en wat ze zelf willen, wensen, weten en kunnen, dat ze vergeten aansluiting te zoeken bij wat organisaties nodig hebben. Wat zoekt een organisatie en waarom? Wat houdt mensen met wie je aan tafel zit bezig? Welke trends en ontwikkelingen spelen een rol? Hoe kan jij hier optimaal op aansluiten? Práát met de markt voordat je in het wilde weg gaat solliciteren. Op die manier ben je beter voorbereid en kun je een netwerk- of sollicitatiegesprek op niveau voeren.

‘Om eerlijk te zijn, vier van de vijf sollicitatiegesprekken zijn niet leuk of nuttig. Dat gaat dit boek veranderen.'

- Ingrid Thijssen, CEO Alliander en Topvrouw van het Jaar 2016

Stap voor stap
Natuurlijk begint het zoeken naar een nieuwe baan vragen als: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Toch blijven veel mensen hier veel te lang in hangen of slaan deze stap juist het liefst over. In de praktijk zie ik veel mensen die graag in hun comfort zone blijven zitten. Ze willen wel een andere baan, maar denken in doemscenario's, hebben last van faalangst of vermoeiend perfectionisme of houden vast aan verkeerde verwachtingen. In plaats van piekeren en (af)wachten is in beweging komen het beste wat je kunt doen. Onderzoek de arbeidsmarkt grondig en ga netwerkgesprekken voeren. Op die manier leer je jezelf steviger te positioneren en te presenteren. En ja, ook struikelen en verliezen horen daar nou eenmaal bij. Leer daarmee omgaan en je komt stap voor stap dichterbij je doel tot je op de juiste plek zit. De juiste match maken doe je dus in vijf stappen: van Meten naar Ambiëren, Toetsen en Concluderen tot Herpositioneren. En ben je niet tevreden? Dan speel je het spel nog een keer om op zoek te gaan naar een volgende baan.

Annett Keizer is communicatiecoach en -trainer. Met Keizer&Co helpt ze professionals en teams in organisaties hun communicatieve vaardigheden te versterken.

Maak de MATCH - In 5 stappen naar de baan die bij je past preview
6 mei 2019 | Annett Keizer

Wie gaat solliciteren op een nieuwe of andere functie is vooral met zichzelf bezig. Wat wil ik? Wat vind ik leuk? Welke organisatie past bij mij?

Geen wonder dat vier van de vijf sollicitatiegesprekken niet leuk of nuttig zijn. Vanuit haar expertise als communicatiecoach ging Annett Keizer op zoek naar een methode die werkzoekenden helpt om een betere match te vinden tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Hoe we onszelf gek maken

Sinds een paar jaar geef ik lezingen over solliciteren en presenteren en sta ik op De Nationale Carrièrebeurs met een stand en workshop. Van elke tien deelnemers of bezoekers met wie ik praat, hebben er negen geen idee wat voor baan ze zoeken of waar ze goed in zijn. Ondanks geweldige studies, prima werkervaring, een leuke uitstraling en goede babbel raken ze gestrest van het zoeken naar die ene baan. Wat me daarbij opvalt is dat veel mensen hun loopbaan zien als Olympisch verspringen of hoogspringen. Je móet presteren! Het is nú of nooit, want straks ben je te oud. Als de ene baan niet bevalt, zetten ze het op een rennen: ‘Waar vind ik zo snel mogelijk weer iets nieuws, iets beters, iets leukers?’ In de aanloop naar die baan slaat de twijfel toe. Ze denken te veel en te lang na. Ze willen het te goed doen, overzien het geheel niet meer en… struikelen. Zo’n sprong kostte zoveel energie dat ze uitgeput en gefrustreerd raken. Wat een stress!

Tijd voor een reality check

Natuurlijk wil iedereen graag een baan waarin hij zijn ei kwijt kan en waar hij energie van krijgt. Dat begint met de nodige zelfkennis en zelfreflectie: je talenten, ambities en kwaliteiten kennen en kunnen verwoorden en weten in wat voor soort baan en organisatie je het beste tot je recht komt. Het probleem is alleen dat organisaties en banen er niet op zijn ingericht om werknemers elke dag gelukkig te maken. De Perfecte Baan bestaat niet. Ik geloof ook niet dat iedereen van ‘passie’ zijn werk kan maken of kan rondkomen van ‘dromen’; uitzonderingen daargelaten. Het draait dus niet alleen om ‘wat vind ik leuk en wat wil ik’. Voor de meeste mensen geldt dat ze zich ook moeten kunnen aanpassen aan wat de markt vraagt. Voor welk probleem ben jij, met jouw kennis en kunde, de oplossing? Wat is jouw toegevoegde waarde voor een organisatie of klant of binnen een team?

Spel van vraag en aanbod

Met deze vragen in het achterhoofd ontwikkelde ik de MATCH-methode. Een vijfstappenplan dat snel, praktisch en effectief inzicht geeft in talenten en drijfveren en ook laat nadenken over hoe die talenten het beste aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt.  Het is een ontdekkingstocht om een realistische match te vinden als het gaat om werk:

Stap 1: Meten – Wie ben je en wat kan je?

Stap 2: Ambiëren – Wat wil je wel of juist niet in een baan?

Stap 3: Toetsen – Wat kan en wil je bieden? Wat vraagt de markt?

Stap 4: Concluderen – Welke keuze maak je? Welke kansen zie je?

Stap 5: Herpositioneren – Hoe overtuig je anderen van jouw verhaal?

Je loopbaan als hinkelpad

Omdat het zoeken naar een passende baan een spel is waar je ook lol aan mag beleven, visualiseer ik de MATCH-methode als een hinkelspel. Je schetst zelf je (loopbaan)pad met krijt en springt in je eigen tempo op je doel af. Soms is het vermoeiend om de juiste balans te vinden tussen ambities, dromen en realiteit. Je hinkelt heen en weer tussen wat jij, als persoon en professional, te bieden hebt en wat de markt op dat moment aan functies en verantwoordelijkheden vraagt. Soms hapert het spel en ben je af(gewezen). Dan laad je jezelf op en begint opnieuw. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Dat spel mag je zo vaak spelen als je kunt en wilt. Huppelend en af en toe hinkelend. Zeker niet makkelijk, wel speels en leuk!

Annett Keizer begeleidt als communicatie- en carrièrecoach professionals om zich stevig te positioneren en te presenteren in organisaties en op de arbeidsmarkt. Voor werkzoekende professionals ontwikkelde ze de MATCH-methode. Daarnaast is zij trainer en spreker. Maak de MATCH schreef zij vanuit haar eigen ervaringen en haar expertise als carrièrecoach én voormalig jobhopper.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden