Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
De Blind Spot - Wees bewust van je blinde vlek - special voor ondernemers preview
30 september 2020 | Rob Diemel

De individuele ondernemer heeft een klankbord nodig zodat de eenzaamheid doorbroken wordt. Vraag jezelf eens af: Neem je ook voldoende tijd voor vragen en dilemma’s die er echt toe doen? Die betrekking hebben op het langetermijnsucces van jou en je bedrijf?

Ondernemers die hun Blind Spot hebben gevonden en hieraan zijn gaan werken, hebben producten en diensten gecreëerd die we allemaal kennen, ze hebben hele industrieën op hun kop gezet, en het belangrijkste: ze houden er een fijner leven aan over. Zowel zakelijk als privé.

In de afgelopen jaren als bedrijfskundige en registerstrateeg met veel ervaring in veranderingstrajecten, heb ik ervaring opgedaan in strategisch advies, business development, project- en procesmatig werken en organisatie inrichting in de publieke en private sector.

In dezelfde afgelopen jaren heb ik meer dan 500 ondernemers gesproken in uiteenlopende branches. Van eenpitters tot DGA’s van multinationals. Ik ben tot de conclusie gekomen dat elke ondernemer dingen doet die niet werken, onbewust. Personeel betrekken bij veranderingen, overzicht in de kosten en baten, routines doorbreken en een fijne werksfeer creëren tussen Gen Z en Babyboomers… het runnen van een bedrijf is niet eenvoudig, wanneer je jouw Blind Spot vindt en omarmt, wordt ondernemen een stuk eenvoudiger!

Mijn tip: verken de mogelijkheden van de do’s. Met als beloning? Een hoger nettorendement.

In dit boek worden aan de hand van de situaties van echte mensen, herkenbare voorbeelden gegeven. Voor iedereen die aan het hoofd staat van een onderneming is dit herkenbaar en direct bruikbaar. Wanneer je als ondernemer of DGA beseft dat bestaande patronen en routines te overwinnen zijn én wanneer je mensen in hun werkgeluk krijgt, kan de productiviteit tot 21% oplopen. Een van de meest voorkomende redenen om aan de slag te gaan met jouw Blind Spot!

Om alvast te starten met de blinde vlek kun je de tips hieronder volgen:
- Vraag elke dag feedback aan vrienden, klanten en collega's.
- Communiceer op een open en transparante manier.
- Geef zelf feedback aan anderen (misschien krijg je wel waardevolle feedback terug!)
- Laat je adviseren door een externe partij of coach.

Rob Diemels kracht ligt in het ontwikkelen van bedrijven én de mensen binnen het bedrijf. Hij is zowel actief als register strateeg, adviseur en vertrouwenspersoon. Zijn werkgeluk vindt hij niet in status, prestige of aanzien, hij wordt blij van groeiveranderingen doorvoeren samen met Mkb’ers, de ruggengraat van de economie. Hij is de auteur van De Blind Spot.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden