Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Vooral doorgaan nieuws
20 mei 2019 | Bertrand Weegenaar

Austin Kleon heeft in één van zijn ‘kleine’ vierkantje boekjes, Keep going tien manieren om creatief te worden en te blijven vastgelegd. Iedereen heeft een bepaalde mate van creativiteit. Maar waarom schrijf de één wel dat boek, stelt zij een foto-expositie samen of loopt rond in eigen ontworpen kleding? En jij niet?

Voor een deel, zo betoogt Kleon is het inrichting van je leven. Het is gewoon focus, aandacht geven en hard werken. Zet een wekker op tijd, een uurtje elke dag voor de kinderen wakker zijn. Ga het gewoon doen (en gooi het eventueel daarna weg). Oefen, veel. Vraag feedback en onderzoek. Verander.

En het idee komt zelden vanzelf. Kijk om je heen, steel (desnoods) en begin van daaruit. Een mooi verhaal is dat van David Sedaris, topauteur van onder andere de verhalenbundel De lachvogel. Maar in zijn dorp kennen ze hem als opruimer, want dagelijks ruimt hij vrijwillig rommel op. Het geeft rust en inspiratie, die door mensen weggegooide spullen. Wandelen, daar zweren ook veel creatieven bij. Persoonlijk vind ik de tip om geschenken te maken als je vast zit wel inspirerend.

Er zijn boekenkasten volgeschreven over hoe je creativiteit aanwakkert en opzoekt. Tien korte hoofdstukken, leuk geïllustreerd, speels, kortom creatief. Voor als je er echt aan wilt beginnen, of vast zit. Succes met het volgende boek, artikel, vlogje, foto, geschenk of waar je je creatieve energie in kunt stoppen. Keep going.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden