Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
Het grote Sollicitatiespel - Maak jouw klant een ster in sollicitatiegesprekken preview
7 april 2017 | Maaike Kersbergen

Het grote Sollicitatiespel is bedoeld voor sollicitatietrainers, coaches, loopbaanadviseurs, re-integratieconsulenten bij uitkeringsinstanties, docenten en decanen als tool om klanten, medewerkers en studenten optimaal voor te bereiden op hun sollicitatiegesprek. Een preview.

Je gunt het hem zó, die mooie baan. De klant die jij begeleid is uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je helpt hem om zich goed voor te bereiden. Eenmaal na het daadwerkelijke sollicitatiegesprek neemt hij even contact met je op: hij ziet zijn kansen somber in. Hij viel af en toe stil of ging juist heel veel praten en wist daardoor zijn gesprekspartner niet te boeien. Hij had bepaalde vragen krachtiger of bondiger kunnen beantwoorden. Sommige sollicitatievragen vond hij echt lastig te beantwoorden. Ondanks een goede voorbereiding loopt het tijdens sollicitatiegesprekken lang niet altijd zoals je klant of jij zouden willen.

Solliciteren is ervaren en leren

Als trainer of begeleider kun je allerlei manieren bedenken om mensen te helpen in de voorbereiding naar een sollicitatiegesprek. Bijvoorbeeld kennis en ervaringen uitwisselen, voorbeelden geven, do’s and don’ts bespreken en korte filmpjes laten zien.
Wij geloven ook in de kracht van het ‘oefenen’. Immers, oefening baart kunst! Dat kan bijvoorbeeld door vragen oefenen. Antwoorden oefenen. Uitgebreid. Kort. Onder tijdsdruk. En toch relaxt. Niet een keer, maar echt net zolang tot het soepel loopt. Solliciteren is namelijk ook een kwestie van ervaren en leren. 

Wij zetten regelmatig train- & coachingsspellen in tijdens onze trainingen en gesprekken. We ervaren het positieve effect hiervan en zien dat het dynamiek, interactie en sfeer bevorderd. Die positieve ervaring met deze spellen bracht ons op het idee van Het grote Sollicitatiespel - bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met het begeleiden en trainen van mensen naar werk.

Een spel waarbij je meer zelfinzicht krijgt, kennis opdoet over solliciteren en sollicitatievaardigheden ontwikkelt. Een spel om de STARR-methodiek goed te oefenen én om op verschillende manieren vaardiger te worden in het kort en bondig beantwoorden van sollicitatievragen. Kortom, een compleet en multi-inzetbaar spel.

Waaruit blijkt dat jouw klant die kwaliteit bezit?

De STARR-methodiek is een vrij bekende methode die werkgevers gebruiken als interviewtechniek, maar ook door begeleiders en trainers om deelnemers voor te bereiden op sollicitatiegesprekken. Door de STARR-methode eigen te maken, kan de sollicitant de werkgever overtuigen van zijn ervaring, kwaliteiten en toegevoegde waarde. Wij hebben, naast tal van sollicitatievragen, ook competentiekaarten en STARR Tegels toegevoegd. De STARR Tegels zijn losse ‘tegels’ die je kunt ophangen of op de grond kunt neerleggen. Op elke tegel staan handige tips waardoor jouw klant zich deze methode stapsgewijs eigen kan maken en zich goed leert presenteren.

Ben jij trainer, loopbaanbegeleider, re-integratieconsulent of docent?  

Wil jij mensen op een effectieve en ontspannen manier optimaal voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Deelnemers en klanten laten oefenen met de STARR-methodiek, met sollicitatievragen onder tijdsdruk? Herken je je in de spreuk van Confucius en vind je dat ‘doen’ en ‘oefenen’ een belangrijk onderdeel is in de voorbereiding naar een sollicitatiegesprek?

Dan hebben we Het Grote Sollicitatiespel voor jou ontwikkeld! Het Grote Sollicitatiespel is een compleet spel met een blijvende waarde. Altijd zijn er wel mensen op zoek naar (ander) werk en kunnen zij hulp gebruiken. Het bevat ruim 140 sollicitatievragen, competentiekaartjes, STARR Tegels en 8 verschillende spelvormen om op een leuke en ontspannen wijze met je deelnemers te oefenen!

Maaike Kersbergen en Eldert Nieuwenhuize zijn eigenaar van Solliciteren & Meer. Ze zijn de makers van Het grote Sollicitatiespel.

Eldert Nieuwenhuize, Maaike Kersbergen
Het grote Sollicitatiespel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden