Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Tiny Kanters: ‘Nu je meer thuis bent, sta eens stil bij jezelf’ column
4 juni 2020 | Tiny Kanters

Word een rijker mens door je echte verlangens te volgen. Afgelopen maand verscheen Persoonlijke ontwikkeling op maat van Tiny Kanters. In dit artikel stelt hij jou een aantal vragen die je helpen stil te staan bij jezelf.

Van automatische piloot naar bewuste keuzes?
Deze tijd heeft voor veel thuiswerkers en thuisblijvers allerlei uitdagingen. Het vraagt wat van je om je aan te passen aan wat wel kan. Het vraagt soms flexibiliteit, misschien doorzettingsvermogen, of juist creativiteit om dingen anders te doen dan je gewend was. We kunnen niet meer zo op onze automatische piloot leven als we eerst deden. We moeten in deze tijd meer bewuste en soms nieuwe keuzes maken. Ik merk bij mijn klanten dat ze juist nu ze meer thuis zijn, hierdoor ook meer stilstaan bij zichzelf.

Kies jij wat werkelijk bij je past?
De veranderingen waar ze voor staan roepen dilemma's op, of maken soms ‘geparkeerde' lastige thema's weer actueel. Als je nu toch nieuwe stappen moet zetten, hoe wil je dat dan doen? Welke keuzes ga je nu maken? En waar ga je prioriteit aan geven? Ga je ook meer ‘schoon schip' maken in je eigen leven? Net als we met ons huis nu doen? Zijn er wachtrijen voor lifecoaches, net zoals bij de gemeentelijke afvalverwerking? Nou, wachtrijen merk ik nog niet, maar wel dat het maken van persoonlijke keuzes de meeste mensen die ik spreek erg bezighoudt. Wat ik jou graag wil meegeven is, dat als je toch meer stilstaat bij jezelf en bij je keuzes, dat het je veel kan helpen om nu de tijd te nemen om een stapje dieper bij jezelf naar binnen te kijken. Om te beginnen: kijk eens naar hoe jij je keuzes maakt.

Wie is de baas bij jou?
Waardoor laat jij je leiden in je keuzes? Ben je zelf de baas? Of laat jij je meer leiden door de dingen van de dag, door patronen of wat je van jezelf verwacht of door wat anderen van je verwachten? Of zijn je omstandigheden, je omgeving of situaties meer leidend? Als je zelf de baas bent over je leven en je werk, kies je dan ook voor wat je echt wilt? Hoe zou het voor je zijn om meer keuzes te maken die echt goed bij je passen en je misschien meer passie en betekenis brengen?

Wat vind je nou echt belangrijk?
Nu je niet meer zo op je autopilot kunt leven, maak er maar meteen een ‘APK-moment' voor jezelf en je persoonlijke ontwikkeling van. Kijk bijvoorbeeld eerst eens welke authentieke verlangens richtinggevend zijn in je leven voordat je keuzes maakt. Wat vind je nou werkelijk belangrijk in je leven? Waar wil je heen de komende periode? En in welke mate leef je ook deze belangrijke verlangens? En waarom leef je ze niet of niet helemaal? En als je nu toch knopen moet doorhakken, besluiten moet nemen of dilemma's moet oplossen... Bedenk hoe je dit meer in lijn kunt doen met wat je werkelijk belangrijk vindt, waar je echt blij van wordt en waar je echt in gelooft. En welke keuzes maak je dan, met deze achtergrond? Maak eens een top-5 van je grootste verlangens. En als je niet zo goed weet wat je echte verlangens zijn, steek er energie in om ze te ontdekken.

Zit er meer in je dan dat je er nu uithaalt?
Wanneer je weet wat je werkelijke verlangens zijn en wat je echt belangrijk vindt, dan is het zaak om te checken of je die al (helemaal) leeft. Zet eens op een rij wat je nou echt belangrijk vindt in je leven en je werk, en geef elk item een cijfer van 1 -10 voor de mate waarin je dit nu ook echt leeft. Misschien zit er meer in je dan er nu uithaalt. In dat geval kun je in actie komen om je potentieel meer te gaan benutten. Doe bijvoorbeeld de eenvoudige test voor je ontwikkelkansen voor een indicatie.

Wat ertoe doet is je volgende stap
Stilstaan bij en je verdiepen in jezelf is natuurlijk heel waardevol, maar de vraag is wat je gaat doen met je (nieuwe) inzichten. Ga je er direct concreet mee aan de slag zodat dat tot toetsbare resultaten leidt? Of verdwijnen ze in je la of ‘parkeer' je ze voor ooit? Dat eerste brengt je natuurlijk verder in waar je naartoe wilt. Het vraagt om jouw volgende stap. En dan weer een volgende. Totdat jij bent waar je wilt zijn. Maar dat vraagt soms ook moed, durf en kracht. Persoonlijk leiderschap en daadkracht is wat je nodig hebt.

Hulp is altijd dichtbij
Het is maatwerk om te komen van waar je bent naar waar je wilt zijn. En veranderingen bij jezelf zijn het moeilijkst op het moment net voordat je er echt aan begint. Maar wist je dat je zelf al veel kunt doen voordat je eventueel een professionele coach inschakelt? Wie aan zichzelf wil werken heeft niet altijd professionele hulp nodig. Je kunt zelf al veel doen. Mijn nieuwe boek Persoonlijke ontwikkeling op maat helpt je daarbij.

Tiny Kanters is een internationaal opgeleid en gecertificeerd senior coach voor teams en managers. Hij heeft jarenlange ervaring bij overheid, bedrijfsleven en als ondernemer. Met innovatieve combinaties van verdiepende levensconcepten en een bedrijfskundige aanpak weet hij anderen te verrijken en succesvoller te maken. Zijn passie is mensen in hun innerlijke kracht te zetten. Eerder publiceerde hij Inspiratiemanagement (2012).


Persoonlijke ontwikkeling op maat - Word een ongelofelijk rijk mens preview
17 april 2020 | Tiny Kanters

Wil je zelf je persoonlijke ontwikkeling bepalen? Met de 75 krachtige ontwikkelkansen uit de eigentijdse Persoonlijke ontwikkeling op maat methode van Tiny Kanters kun je alle kanten op.

Je leven wordt zoveel gemakkelijker, mooier en rijker wanneer je persoonlijke ontwikkeling als basis neemt. Dit zie ik in mijn praktijk, bij klanten en dat gun ik iedereen. Ik maak mensen graag rijker. Hierom ontwikkelde ik deze eigentijdse, verdiepende aanpak. Worstel niet langer met verandering van je gedrag via kleine stapjes. Groei met sprongen en duurzaam. Zelf heb ik in mijn leven enkele grote transformaties doorgemaakt, daardoor weet ik ook uit eigen ervaring waar ik over schrijf.

Ken je dat gevoel?

Heb je het gevoel dat er meer in je zit, dan je er nu uithaalt? Ben je op zoek naar meer diepgang? Stel je eens voor wat er mogelijk wordt, als je bereid bent in jouw leven te investeren! In mijn boek Persoonlijke ontwikkeling op maat, geef ik je een scala aan mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Direct toepasbaar, want gelinkt aan de praktijk van je dagelijkse leven en werk. Ik merk dat dát het beste werkt.

Persoonlijke ontwikkeling op maat

Persoonlijke ontwikkeling draait voor mij om sterker worden door je innerlijke kracht te vergroten. Dan heb je meer regie over je leven en werk. Dan creëer je meer het leven dat jij wilt. Groei daarom op jouw manier. Je kunt het boek van A tot Z doorwerken of alleen die onderwerpen kiezen die jij wilt doen, in de volgorde die jij wilt. De persoonlijke aanpak in dit boek is uniek: kies je eigen resultaten, je eigen werkwijze en je eigen vorm van ondersteuning. Helemaal op maat.

Innerlijke kracht

De Persoonlijke ontwikkeling op maat methode is gemaakt om jou in jouw innerlijke kracht te laten komen. Het uitgangspunt hierbij is, dat jouw kracht vooral bepaald wordt door hoe jij je voelt (emotionele kracht), wat je doet en op welke manier (authentieke kracht) en vanuit welke werkelijkheidsbeleving je kijkt (verbindende kracht).

Zelfcoaching & pre-coaching

Voor jouw persoonlijke ontwikkeling kun je al veel zelf doen, voordat je professionele hulp nodig hebt - vind ik. Ik heb het boek bewust zo geschreven, dat je het kunt gebruiken voor zelfcoaching. Je kunt het ook benutten om je voor te bereiden op sessies met je coach.

Unieke combinatie: boek + website + coaching

Uniek aan de Persoonlijke ontwikkeling op maat methode is dat je het boek naar wens kunt combineren met de website en met aanvullende coaching. Begin eens met de Persoonlijke-ontwikkelingtest op de website. Die is gratis. Je kunt zo makkelijk je ontwikkelkansen testen en je potentieel in beeld brengen. Ook kun je de test gebruiken als nulmeting, zodat je later je vooruitgang kunt toetsen. De website bevat veel extra informatie per onderwerp. En meer dan dat. Naast de tests voor het bepalen van je potentieel, zijn er ook tools voor introspectie (alleen deze al besparen je de nodige coaching), je eigen actieplan bij elk onderwerp en je eigen dashboard. Wil je persoonlijke ondersteuning, dan ben je bij mij van harte welkom voor aanvullende coaching. Hulp vragen is een teken van kracht!

Mijn tip: focus op je volgende stap

Voor je persoonlijke ontwikkeling vind ik één ding echt wezenlijk. Dat is de volgende stap die je zet. Met de 225 praktische oefeningen en ruimte voor acties bij elk onderwerp is daar in dit boek volop aandacht voor. Je kunt alle kennis opnemen en een prachtig plan maken, maar uiteindelijk gaat het erom wat jij in de praktijk ermee doet. Focus op je volgende stap.

Tiny Kanters is een internationaal opgeleid en gecertificeerd senior coach voor teams en managers, en auteur. Met innovatieve combinaties van verdiepende levensconcepten en een bedrijfskundige aanpak weet hij anderen te verrijken en succesvoller te maken. Hij is de auteur van Persoonlijke ontwikkeling op maat.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden