Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Werken aan werkstress preview
17 november 2016 | Carina Benninga

Het is bizar maar waar: in de praktijk van werk en zakendoen houden we ons meer bezig met onze gedachten over de realiteit dan met de werkelijkheid zelf. We verspillen enorm veel tijd en energie aan wat er niet is! Dat kan anders. In dit boek leg ik uit hoe. Een preview.

Sinds 2001 pas ik The Work van Byron Katie toe op gedachten die werkstress genereren. Dat blijkt buitengewoon effectief. In dit boek laat ik zien hoe vier eenvoudige vragen mijn leven oneindig veel mooier maakten. Als topsporter leerde ik stress hanteren en bereikte ik de hoogst haalbare resultaten: tweemaal wereldkampioen en driemaal deelname aan de Olympische Spelen, met als hoogtepunt Olympisch Goud. Daarna voltooide ik een reeks opleidingen op het gebied van psychologie en coaching; ik leerde waar stress vandaan komt en hoe je stress kunt voorkomen of kwijtraken. Dat scheelt veel energie.

Inmiddels verzorg ik alweer meer dan 20 jaar coaching op maat. Ik begeleid professionals die zich willen ontwikkelen in leven en werk. Mensen uit het bedrijfsleven, de sport, de zorg, het onderwijs, de cultuur en de politiek. Leden van Raden van Bestuur, commissarissen, directies, managers, bestuurders, politici, professionals, medewerkers en hun teams. The Work heeft zo’n positieve impact gehad op mijn eigen leven én dat van anderen, dat ik iedereen de mogelijkheid wil bieden ermee aan de slag te gaan. Daarom heb ik samen met Ceciel Fruijtier dit boek geschreven.

Eenvoudig en toegankelijk

Iedereen kan The Work doen. Het is verbazingwekkend eenvoudig en toegankelijk voor mensen van elke leeftijd en achtergrond. Je hoeft er niet in te geloven, je hoeft het alleen maar te doen. The Work vraagt niets meer dan pen en papier en de bereidheid met een open geest vragen te beantwoorden over jezelf, anderen en de werkelijkheid.

Gedachten

Je gedachten zijn niets anders dan verhalen. Het verhaal dat je jezelf vertelt op basis van een beperkt aantal bewuste waarnemingen. Op basis van die waarnemingen beelden we op het scherm van onze verbeelding onze werkelijkheid af. Vervolgens zoeken en vinden we onbewust bevestiging van ons beeld van de werkelijkheid. Zoals Byron Katie zegt: ‘Je kunt slechts dat zien wat je gelooft – niets anders is mogelijk’.

Rijk scala aan mogelijkheden

Iedereen heeft zijn eigen overtuigingen: we kunnen nu eenmaal niet denken zonder gedachten te vormen. Zodra we in gedachten vooral met het verleden en/of de toekomst bezig zijn, kunnen we het grote scala aan mogelijkheden dat zich in het heden aandient nauwelijks waarnemen. En dat blijken we zo ongeveer allemaal te doen.

Neem de zaken zoals ze zijn, dat werkt!

De Oude Grieken wisten het al: onze gedachten en overtuigingen maken de zaken ingewikkelder, groter of kleiner dan ze in realiteit zijn. The Work is een effectieve, zeer krachtige methode om onze gedachten actief te onderzoeken met behulp van een aantal eenvoudige vragen. Daarmee kunnen we de zaken nemen zoals ze zijn, in plaats van zoals we denken dat ze zijn. Zo kun je zien wat er werkelijk toe doet, helder communiceren en met vrijheid van geest effectief handelen en zaken doen. Logisch dat je op die manier tot betere resultaten komt en mentaal fitter bent!

Dit boek is er voor iedereen die werkstress ervaart en met meer ontspanning wil werken. Door je gedachten te onderzoeken ga je beter functioneren, communiceren en samenwerken. Resultaat: veel minder stress in je leven. Dit hoef je natuurlijk niet te geloven. Wij nodigen je uit om het te ervaren door The Work te gaan dóen. Je hoeft niet anders te zijn dan je bent – het is juist de kunst steeds meer jezelf te worden.

Carina Benninga is directeur van Bureau Benninga en coacht mensen die werkstress ervaren, onder wie managers en directieleden. Na een carrière als topsporter (o.a. Olympisch goud en tweemaal wereldkampioen hockey) voltooide zij een reeks opleidingen op het gebied van psychologie en coaching en was zij o.a. 14 jaar directeur van Van Ede & Partners. Ze is de auteur van Werken aan werkstress.

Carina Benninga, Ceciel Fruijtier
Werken aan werkstress

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden