Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wat voert de gemeente uit..?

Spel over strategie en organisatie van gemeentelijke uitvoeringstaken

Spel (h) Nederlands 2009 9780000003096
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Het spel is bedoeld voor de gemeenteambtenaren die zich bezighouden met de (bestuurlijke) advisering over de onderhoudstaken van een gemeente. Het spel wil hen behulpzaam zijn bij het kiezen van de juiste vorm van werkverdeling bij het onderhoud van de openbare ruimte. Talrijke overwegingen van bestuurlijke en zakelijke aard beïnvloeden namelijk de uiteindelijke beslissing.

Het spel biedt een zo compleet mogelijk overzicht van het speelveld, de spelers en de mogelijk te kiezen organisatievormen. Alle vragen, opdrachten en tips uit het spel zijn afkomstig uit de dagelijkse, gemeentelijke praktijk. Het spel is bedoeld en geschikt om alle betrokkenen op een aanspreekbare manier bij het onderwerp te betrekken.

Spelmogelijkheden
Het spel bestaat uit een (opvouwbare) 'dobbelsteen', opdrachtkaarten en een 'scoreblok'. De kaarten zijn geclusterd in zes sets met de volgende thema's:
- Set 1. Nadenken (proces)
- Set 2. Draagvlak creëren (proces)
- Set 3. Keuzes maken (proces)
- Set 4. Zelf doen (vorm)
- Set 5. Uitbesteden (vorm)
- Set 6. Samen werken (vorm)

Er zijn verschillende mogelijkheden om het spel te spelen. Zo is het spel te gebruiken bij een startoverleg met personen die een sleutelrol in het proces spelen. De dobbelsteen bepaalt wie welk thema toelicht of uitwerkt. In het startoverleg kan dit gaan om het verzamelen van de uit te zoeken items, bij een volgend overleg over de volledigheid van de resultaten. Aanvullend kunnen de kaarten ook rouleren onder alle spelers zodat iedereen zijn mening, visie op een thema kan inbrengen.

Specificaties

ISBN13:9780000003096
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat voert de gemeente uit..?