Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Creating Continuous Flow

An Action Guide for Managers, Engineers & Production Associates

Paperback Engels 2001 9780966784336
Niet leverbaar.
74,67

Samenvatting

Flow is één van de bekendste elementen binnen Lean. Continuous flow is het derde van de vijf principes van Womack en Jones in Lean Thinking. Value Stream Mapping leidt je naar het bepalen welke delen van de value stream je in continuous flow wilt gaan brengen. Maar wat is continuous flow eigenlijk?

In het eerste werkboek uit de serie, Leren Zien, wordt gestart vanuit het perspectief van de totale value stream, waarna continuous flow één van de drie hoofdelementen van de future state is. Maar zo simpel is het in praktijk niet. Bijna elke training en simulatie op het gebied van Lean introduceert ook het begrip flow. In verreweg de meeste gevallen leidt dit tot wat in dit boek fake flow (valse flow) wordt genoemd: met de beste intenties plaatsen we processen naast elkaar, maar er is nog steeds geen sprake van echte flow. In werkelijkheid bestaat flow uit drie elementen (materiaalflow, informatieflow en flow van mensen) die elk geanalyseerd, gekwantificeerd én natuurlijk sterk verbeterd kunnen worden.

Kortom, er valt nog veel meer belangrijks te leren omtrent flow en daarom verdient dit onderwerp zijn eigen werkboek. Stap voor stap wordt in dit boek uitgelegd hoe je continuous flow creëert.

En passant leer je:
- hoe je flow creëert wanneer je geen repetitief proces hebt
- hoe je flow in stand houdt wanneer de klantvraag varieert
- 4 niveaus van automatisering, en hoe te kiezen
- hoe flow verschilt van (de meeste vormen van) line balancing
- hoe je Standardised Work ontwikkelt
- hoe je mensen meekrijgt in continu verbeteren richting meer flow
- hoe je een continuous flow-cel kunt managen
- hoe je om kunt gaan met problemen

Ook bij dit boek is de titel bewust gekozen. Het heet niet ‘Implementing Continuous Flow’ maar ‘Creating Continuous Flow’. Continuous flow is eigenlijk nooit te implementeren – er zijn altijd vele reële oorzaken en geldige redenen waarom het in een bepaalde situatie niet kan. Dit werkboek leert je dus niet om flow te ‘implementeren’, maar om te leren zien en begrijpen wat er in jouw situatie moet veranderen zodanig dat flow vervolgens wél mogelijk is.

Specificaties

ISBN13:9780966784336
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:105
Druk:1
Verschijningsdatum:1-12-2001
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Creating Continuous Flow