Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Seminaries zonder snurkers

Een gids voor interactieve meetings

Paperback Nederlands 2006 9782509000019
Niet leverbaar.

Samenvatting

De methode en actieve werkvormen die in de compacte en praktische gids Seminaries zonder snurkers worden voorgesteld, beloven een ware nachtmerrie voor slaapkoppen. Het leerproces, netwerken en motiveren van deelnemers tijdens seminaries gebeurt voortaan op een (inter)actieve manier, die ongetwijfeld het doel van uw meeting of het congres ten goede komen en de resultaten aanzienlijk verbeteren.

Praktische en verteerbare (inter)activiteit
Dit boekje bevat een zeer verteerbare methodiek met aanvullende praktische werkvormen die gebaseerd zijn op een onderzoek van de Pedagogische Universiteit van Denemarken. Het uitgangspunt bij de methode is de wetenschap dat deelnemers vaak meer weten dan de expert op het podium, dat volwassenen vaak meer leren uit de ervaring van anderen dan van een eenzijdige presentatie en dat het leer- en netwerkingsproces wordt bevorderd door interactieve discussiemomenten.

Door interactie en samenwerking op het voorplan te plaatsen, bereikt men tijdens het congres niet alleen betere resultaten maar beleven de deelnemers ook meer plezier. Zij worden op democratische wijze écht bij het congres betrokken en krijgen een belangrijke stem in het geheel.

Zo wordt de voorkeur gegeven aan beknopte presentaties die actief verwerkt kunnen worden en waarbij de aandacht uitgaat naar het uitwisselen van kennis en ervaringen. Daarnaast wordt veel belang gehecht aan netwerken, zelfexpressie van de deelnemers en het kaderen van de nieuwe leerstof en tips in hun toekomstige projecten. Dat alles kan enkel door een goede keuze en organisatie van de activiteiten op een daarvoor aangepaste en geschikte locatie.

Een ware nachtmerrie voor slaapkoppen
Na het lezen van dit boekje worden alle clichés over meetings doorbroken. Door de theoretische achtergrond van het onderzoek en via tal van praktische tips en grondig uitgewerkte voorbeelden organiseert ook u voortaan productieve en leerrijke bijeenkomsten in plaats van saaie, slaapverwerkkende meetings en congressen. De technieken die in dit boekje worden aangereikt kunnen vrijwel kosteloos toegepast worden en zijn haalbaar en bruikbaar voor kleine meetings en grote congressen.

Specificaties

ISBN13:9782509000019
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:90
Uitgever:Politeia
Druk:1
Hoofdrubriek:Advisering
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Het Leerrijke Meeting project
2. Conferenties: van onderwijzen naar leren
3. De inrichting van het lokaal moet uitnodigen tot en gesprek
4. Het publiek moet de presentaties verwerken
5. De deelnemers netwerken en wisselen kennis uit
6. Leid je meeting mild maar streng
7. Een leerrijke meeting plannen
8. Technieken

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Seminaries zonder snurkers