Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De A3 methodiek

Paperback Nederlands 2020
Verkooppositie 4327
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Uw jaarplan op twee A-viertjes? Het kan! De A3 methodiek is een hulpmiddel voor (overheids)organisaties of diensten om synergie te creëren tussen leiderschap en de beleids- en beheerscyclus. De A3 methodiek is bovenal een werkwijze om te komen tot meer inspirerende coachings- of voortgangsgesprekken waarin niet zozeer de nadruk ligt op controle en verantwoording, maar de aandacht vooral uitgaat naar ‘inspiratie’, ‘verbinding’ en ‘toewijding’.

De auteur neemt u in deze publicatie mee in de achtergronden en de benadering van de beleids- en beheerscyclus vanuit een zogenaamde ‘one paper strategy’: de A3 methodiek. Deze methodiek integreert zoals gezegd leiderschap met de beleids- en beheerscyclus en bestaat uit drie pijlers: het A3 jaarplan, het A3 voortgangsgesprek en A3 digitaal.

De A3 methodiek laat toe een jaarplan weer te geven op twee A-viertjes, ofwel één A3. Of het nu het jaarplan betreft van een afdeling, een organisatie-onderdeel of een organisatie als geheel, de omvang van het plan beslaat nooit meer dan 'one paper'. En dat is meteen ook de kracht van deze methodiek.

Specificaties

ISBN13:9782509006110
Rubriek:Non-profit
Trefwoorden:A3 methodiek, jaarplan
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:194
Uitgever:Politeia
Druk:1
Verschijningsdatum:3-3-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Henk Doeleman

Dr. Henk Doeleman (1967) is strateeg en programmamanager Global Goals van de Gemeente Rheden. Hij is tevens Senior research affiliate aan de Universiteit Twente. Voorheen was hij algemeen directeur van TNO Management Consultants. Henk is gespecialiseerd in de thema’s strategie(-implementatie), leiderschap, planning & control en changemanagement. Hij is vooral actief in de sectoren maatschappelijke veiligheid, zorg, onderwijs en binnenlands bestuur. Tevens is hij auteur en coauteur van een groot aantal artikelen en boeken. Van zijn hand verschenen onder andere: Leiderschap in balans (2004), De kwaliteit van milieu- en arbozorg (2009), A3 methodiek (2010), Generatie A3 (2011), De A3 methodiek, planlastvermindering door jaarplannen met focus, bezieling en resultaat (2012), De beste ideeën voor een meer inspirerende planning & control (2013), Leiderschap een gesprek waard (2012), Van goed naar excellent onderwijs (2014) en One paper strategy (2014).

Andere boeken door Henk Doeleman

Inhoudsopgave

INLEIDING
LEESWIJZER

1 DE UITGANGSPUNTEN VAN DE A3 METHODIEK
2 KNELPUNTEN IN DE BELEIDS- EN BEHEERSCYCLUS
3 DE A3 METHODIEK
4 DE A3 METHODIEK IN DE PRAKTIJK BRENGEN
5 LESSEN VOOR EEN SUCCESVOLLE IMPLEMENTATIE VAN DE A3 METHODIEK

BIBLIOGRAFIE47
RELEVANTE WEBSITES48
AUTEUR
PROFESSIONELE VAARDIGHEDEN

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De A3 methodiek