Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Intervisie: Hefboom voor kwaliteit

Paperback Nederlands 2012 9782509013521
Verkooppositie 1349
Niet leverbaar.
29,-

Samenvatting

Steeds meer organisaties en lokale besturen omarmen de intervisiemethode als belangrijke leer- en werkvorm voor professionele werkers. Leden van het managementteam, andere leidinggevenden, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, kwaliteitscoördinatoren, stafmedewerkers en anderen nemen geregeld de tijd voor reflectie op hun eigen professioneel handelen. Ook wordt de methode vaker toegepast als onderdeel binnen een traject voor management- en leiderschapsontwikkeling.

Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij medewerkers een beroep doen op collega's om mee te denken over persoons- en functiegebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen werksituatie. Er wordt met andere woorden geleerd van ervaringen. Veel diensten en teams beschikken immers over een reservoir van niet gearchiveerde en dus ook niet gebruikte ervaringskennis, of 'knowhow'. Intervisie maakt het precies mogelijk die onaangeboorde ervaringswijsheid te ontsluiten en vruchtbaar te maken.

In deze pocket zoomt auteur Stef Herman eerst in op de relatie tussen leren en reflecteren en de intervisie als reflectieve leervorm. Vervolgens besteedt hij aandacht aan aanverwante werk- en leervormen, zoals coaching, supervisie, werkoverleg, e.a. Daarna biedt hij een basisconcept en grondstructuur aan voor het intervisieleren en leest u welke stappen deel uitmaken van een begeleid traject. In het laatste hoofdstuk gaat de auteur in op de thema's vervolmaking en meesterschap: wat verstaan we onder deskundigheid, vakmanschap, adequaat professioneel gedrag, professionaliteit. Hij sluit af met enkele aanbevelingen hoe u op weg kunt gaan naar het bereiken van 'meesterschap'. Op de cd-rom vindt u hulpinstrumenten, een overzicht van verrijkingsliteratuur en interessante websites.

Specificaties

ISBN13:9782509013521
Trefwoorden:intervisie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:210
Uitgever:Politeia
Druk:2
Verschijningsdatum:20-6-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Leren en reflectie
2. Intervisie als reflectie leervorm
3. Aanverwante leer- en werkvormen
4. Een basisconcept en grondstructuur voor intervisieleren
5. Een begeleid traject
6. Vervolmaking en meesterschap

Slotbeschouwingen
Bibliografie
Bijlagen - Technische hulpinstrumenten in intervisie

Index
Professionele vaardigheden

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Intervisie: Hefboom voor kwaliteit