Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Veerkrachtig sturen, productief samenwerken

Trajectbegeleiding voor management- en leiderschapsontwikkeling

Paperback Nederlands 2020 9782509021397
Verkooppositie 2041Hoogste positie: 2041
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De titel van deze publicatie is gebaseerd op het traject voor management- en leiderschapsontwikkeling ‘Veerkrachtig sturen, productief samenwerken’ dat de VVSG in samenwerking met ECG en VVOS is opgestart in de zomer van 2013. De pocket is gebaseerd op de ervaringen en de expertise die de VVSG met de leden van managementteams en met leidinggevenden van het middenkader opbouwde tijdens de procesbegeleiding van trajecten voor leiderschapsontwikkeling in meerdere lokale besturen.

De faseringen en de verschillende elementen van het traject worden beschreven en aangevuld met ‘praktijktheoretische inzichten’. Op die manier krijgen managers, leidinggevenden, maar ook interne stafmedewerkers, procesbegeleiders en kwaliteitscoördinatoren een goed overzicht van de ins & outs van dergelijke procesbegeleiding.

Het boek is opgebouwd uit drie grote onderdelen. In een eerste deel ligt de focus op de succesfactoren en zwakke elementen van organisatieontwikkeling en wordt een toelichting gegeven over wat procesbegeleiding juist inhoudt. In deel twee verschuift de focus naar leiderschapspontwikkeling. We blijven langer stilstaan bij de keuze voor de intervisiemethode als een gerichte interactieve- en leerinterventie. In deel drie wordt gezocht naar de juiste strategie en interventies om het begeleidingstraject te verbreden of te generaliseren én te stabiliseren of te verduurzamen.

Specificaties

ISBN13:9782509021397
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Politeia
Druk:1
Verschijningsdatum:24-2-2020
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Theo Wijnen

Theo Wijnen was tot zijn pensionering in 2016 stafmedewerker organisatieontwikkeling bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Andere boeken door Theo Wijnen

Over Chris Aertsen

Chris Aertsen is partner bij ILFARO - Solution Focused Coaching, Training and Consultancy. Ze begeleidt organisaties (bedrijven, not-for-profit, overheid) bij het uittekenen van een heldere koers, profilering en toekomststrategie, bij het versterken van interne samenwerking en productiviteit en bij veranderingsprocessen. Ze coacht managementteams en leidinggevenden en verzorgt eveneens bemiddelingsgesprekken. In opdracht van de VVSG werkt ze voor het programma ‘Veerkrachtig Sturen, Productief Samenwerken’, een begeleidingsprogramma dat managementteams van lokale besturen ondersteunt.

Andere boeken door Chris Aertsen

Over Leen Van Lindt

Eind jaren ’80 studeerde Leen Van Lindt Politieke & Sociale Wetenschappen en Media- en Communicatiekunde aan de KU Leuven. Begin 2009 is Leen gestart als zelfstandig procesbegeleider, trainer en coach. Voordien heeft ze 15 jaar kennis en ervaring opgedaan in het begeleiden van uiteenlopende veranderprojecten. Haar praktijkervaring heeft ze de voorbije jaren verdiept met bijkomende opleidingen: procesbegeleiding voor groepen, systemisch werk, leiden door vragen stellen en gestalt.

Andere boeken door Leen Van Lindt

Over Annick Vanhove

Sinds einde 2011 begeleidt Annick Vanhove overheden en non-profitorganisaties die de samenwerking en interne communicatie in hun organisatie willen verbeteren met het oog op een optimale dienstverlening. Daarnaast coacht ze overheden en non-profitorganisaties die communicatief beleid wil maken of hun communicatie beter willen afstemmen op sociaal zwakke groepen. Ze werkt hiervoor trainingen en begeleidingsopdrachten op maat uit.

Andere boeken door Annick Vanhove

Inhoudsopgave

INLEIDING 1 Om de tekst bondig te houden, wordt er in deze pocket gekozen voor het gebruik van ‘hij’, telkens wanneer er ‘hij/zij’ wordt bedoeld. De geldt ook voor alle andere mannelijke verwijzingen.

1 MANAGEMENTTEAM IN ONTWIKKELING
2 FOCUS OP LEIDERSCHAPSONTWIKKELING
-1. Keuze van de intervisiemethode als gerichte interactieve- en leerinterventie1 We beperken ons in
deel 2 tot een ‘definitie van intervisie’, we gaan niet inhoudelijk in op de methode van intervisie als reflectieve leervorm. Hiervoor verwijzen we naar de
-2. Praktijktheoretische inzichten
-3. Enkele kritische reflecties
-4. Professionalisering van het leidinggevend kader; afstemming tussen organisatiestrategie, HRM en HRD
-5. Afsluitend
-6. Bronnen en verrijkingsliteratuur
-7. BIJLAGEN
3 BORGEN VAN HET TRAJECT

BIJLAGE
PROFESSIONELE VAARDIGHEDEN

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Veerkrachtig sturen, productief samenwerken