Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Intrafamiliaal geweld

Een politioneel-justitieel praktijkhandboek (Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2021 9782509040053
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Intrafamiliaal geweld kent heel verschillende verschijningsvormen en meestal is er maatwerk nodig om effectief in te grijpen en veiligheid te installeren.

Het is duidelijk dat individuele organisaties meestal niet alleen dit geweld (langdurig) kunnen stoppen en dat in vele gevallen een multidisciplinaire samenwerking nodig is. Politie en justitie spelen daarbij een belangrijke rol. Vanuit de politionele en justitiële aanpak kunnen het kader en de voorwaarden worden gecreëerd om geweld te stoppen en hulpverlening te installeren. Dat kader is in vele gevallen, en zeker bij ernstig en/of langdurig geweld, noodzakelijk.

In het handboek "Intrafamiliaal geweld" gaan we in op de politionele rol bij intrafamiliaal geweld en de aansluitende justitiële aanpak. We kijken naar de dynamieken van waaruit de aanpak zijn vormen krijgt. Specifieke goede praktijken worden aangedragen om te inspireren naar concrete acties op het veld. De samenwerking met de partners in de multidisciplinaire aanpak wordt belicht. Ook bespreken we de impact van intrafamiliaal geweld op kinderen: zij verdienen onze specifieke aandacht in de aanpak.

De auteursploeg, afkomstig uit politie, justitie, multidisciplinaire aanpak en beleid en allen met expertise in de aanpak van intrafamiliaal geweld, wenst u te inspireren en te motiveren om mee in te zetten op het stoppen van intrafamiliaal geweld en kinderen en volwassenen te helpen naar een veilige toekomst.

Specificaties

ISBN13:9782509040053
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:210
Uitgever:Politeia
Druk:1
Verschijningsdatum:8-12-2021
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Intrafamiliaal geweld