Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mariah Carey

Mijn eigen verhaal

Paperback NL 2021 9789000377367
Vandaag voor 23:00 uur besteld, vrijdag in huis

Samenvatting

'Je blijft de memoires van Mariah Carey ademloos lezen.' de Volkskrant

'Mariah Carey laat weinig uit haar turbulente leven onbesproken, humorvol en onverbloemd.' NRC

Mariah Carey, diva, wereldster en kersthitwonder, laat in deze verrassende autobiografie voor de eerste keer het achterste van haar tong zien. Ze haalt de hoogste noten, maar kent ook vele dieptepunten. Zoals haar strijd met haar afkomst: als kind van een zwarte vader een Ierse moeder hoort ze nergens bij.

De hiphoppers van de jaren 90 vinden haar te commercieel en de platenmaatschappij vindt haar 'te urban', wat codetaal is voor 'te zwart'. Toch zijn haar zwarte roots een grote inspiratiebron voor haar muziek en werkt ze al vroeg samen met artiesten als Jay-Z en Snoop Dogg. Daarbij wordt ze herhaaldelijk tegengewerkt door Sony en de baas van Sony: Tommy Mottola, tevens haar echtgenoot. Hoe hij haar gevangenhield en bespioneerde in haar eigen huis is een ontluisterend hoofdstuk in Mariahs leven en dit boek.

'Dit boek bestaat uit míjn herinneringen en míjn tegenslagen, míjn worstelingen, míjn overleving en míjn liedjes. Ongefilterd. Ik ben diep in mijn jeugd gedoken en heb het bange meisje in me een krachtige stem gegeven. Ik heb de in de steek gelaten en ambitieuze adolescent haar zegje laten doen en de bedrogen en triomfantelijke vrouw die ik ben geworden haar kant laten vertellen.' Mariah Carey

Mariah Carey is een zorgvuldig samengesteld zelfportret van een van de meest fascinerende, eigenzinnige, vaak verkeerd begrepen artiesten van deze generatie. In oktober 2020 was het boek #1 New York Times-bestseller.

Mariah Carey is een met prijzen overladen zangeres, songwriter, producer, actrice, onderneemster en filantroop. Ze heeft talloze records uit de muziekindustrie op haar naam, waaronder dat van de meeste nummer 1-singles van een soloartiest ooit.

Specificaties

ISBN13:9789000377367
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:368
Uitgever:Spectrum
Verschijningsdatum:30-6-2021

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mariah Carey