Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De financiele functie Financiele planning en beleggingen

Paperback Nederlands 2006 9789001034245
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Financieel management is een vakgebied dat op verschillende manieren benaderd kan worden. Het gaat om managementbeslissingen en de financiële consequenties daarvan. De serie 'Financieel Management' bestaat uit zes dunne, los van elkaar te gebruiken delen en is inzetbaar in alle opleidingen warvoor financieel management relevant is.

De zes delen van deze serie zijn afgestemd op de noodzakelijke (financiële) competenties van een manager. Naast kennis zijn ook vaardigheden en houding belangrijke aspecten die deze manager in het oog moet houden.

Na de 'Inleiding' kan elk ander deel op elke gewenste manier in het onderwijsproces worden ingezet, afhankelijk van het gewenste profiel. De serie sluit daardoor aan op de behoeften van het onderwijs met een duidelijke praktische benadering, geschikt voor zelfstudie. Elk deel bevat veelzijdig opgavenmateriaal en waar relevant digitale toepassingen en internetverwijzingen. Voor deze serie is er een ondersteunende website, waarop aanvullende opgaven en rekenmodellen te vinden zijn.

Niet-financiële ondernemingen bevinden zich doorgaans aan de vraagzijde van de vermogensmarkt. De financiële functie vinden we terug aan de aanbodzijde van de vermogensmarkt, zoals bij pensioen- en beleggingsfondsen. Daarnaast wordt door de vermogensgroei, het werkterrein van de persoonlijke financiële advisering en planning steeds belangrijker. In het deel 'De financiële functie: Financiële planning en beleggingen' gaan we uit van het perspectief van de aanbodzijde van de vermogensmarkt. De planning van inkomen en vermogen in de tijd staat centraal. De belangrijkste instrumenten om deze planning te realiseren worden behandeld: beleggings-, spaar- en leenvormen, alsmede verzekeringsproducten en pensioenregelingen.

Specificaties

ISBN13:9789001034245
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:244
Uitgever:Noordhoff
Druk:2
Verschijningsdatum:4-6-2009

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Inleiding op de serie
De financiële functie in de praktijk

1. Het werkterrein van de persoonlijke financieel planner
2. Leningen en kredieten
3. Inkomensvoorzieningen voor later
4. Sparen en beleggen
5. Risico en rendement
6. Obligaties
7. Aandelen
8. Opties & futures

Antwoorden meerkeuzevragen en vraagstukken
Literatuuroverzicht
Register

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De financiele functie Financiele planning en beleggingen