Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Hoofdstukken Sociaal Recht - Arbeidsrecht: editie 2023

Paperback Nederlands 2023 9789001077327
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Nog niet verschenen, verwacht op 05‑01‑2023

Samenvatting

- Al 35 jaar hét hbo-boek op het terrein van arbeidsrecht;
- actueel, boordevol praktijkvoorbeelden en zeer toegankelijk geschreven;
- overzichtelijke en praktijkgerichte introductie tot arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Hoofdstukken Sociaal Recht (editie 2022) is al 35 jaar hét hbo-boek op het terrein van arbeidsrecht. Actueel, boordevol praktijkvoorbeelden en zeer toegankelijk geschreven!

Het boek biedt een overzichtelijke en praktijkgerichte introductie tot arbeidsrechtelijke vraagstukken. De eerste hoofdstukken gaan in op het individueel arbeidsrecht en de daaropvolgende gaan over het collectief arbeidsrecht. Ten slotte is er een hoofdstukje over internationaal en Europees arbeidsrecht.

In deze herziene, 31e editie van Hoofdstukken Sociaal Recht is volop aandacht voor twee belangrijke nieuwe wetten, die op 1 januari 2020 in werking zijn getreden en die het arbeidsrecht voor een belangrijk deel wijzigden: de wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) en de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab). Deze nieuwe wetten, die op veel onderdelen van het arbeidsrecht betrekking hebben, zijn in deze nieuwe druk behandeld en verwerkt. Daarnaast zijn de laatste voor de praktijk belanghebbende uitspraken van de Hoge Raad verwerkt.

Hoofdstukken Sociaal Recht is geschikt voor de propedeuse- en hoofdfasen van de hbo-opleidingen recht, HRM, Social Work en AC.

Hoofdstukken Sociaal Recht gaat vergezeld van de website www.sociaalrecht.noordhoff.nl. Op deze site is extra informatie en oefenmateriaal voor student en docent te vinden.

Specificaties

ISBN13:9789001077327
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:347
Uitgever:Noordhoff
Druk:32
Verschijningsdatum:5-1-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Over Cees Loonstra

Prof. mr. C.J. Loonstra is naast hoogleraar aan de Erasmus universiteit, adviseur bij een Amsterdams advocatenkantoor. Hij beoefent het arbeidsrecht daardoor niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. Hij is tevens raadsheerplaatsvervanger bij Hof den Haag. Cees Loonstra schreef meerdere studieboeken voor het HBO.

Andere boeken door Cees Loonstra

Over Anne Velema

Mr. A.C. (Anne) Velema is docent Arbeidsrecht bij hogeschool Windesheim. Velema werd in 2014 verkozen tot Docent van het Jaar en won in 2017 de prijs voor de meest inspirerende toetsvorm: de Studentenrechtbank.

Andere boeken door Anne Velema

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoofdstukken Sociaal Recht - Arbeidsrecht: editie 2023