Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Basisboek Betekeniseconomie

Paperback Nederlands 2022 9789001293109
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑11‑2023

Samenvatting

- Heldere uitleg over wat betekeniseconomie is en waar de betekeniseconomie vandaan komt;
- welke consequenties het heeft voor de inrichting van bedrijven;
- niet alleen theorie maar ook veel praktijkvoorbeelden.
Het huidige economische systeem is ‘stuk’. Maar wat wordt dan het economische systeem van de toekomst? In Basisboek Betekeniseconomie wordt eerst uitgelegd waarom het huidige systeem ‘stuk’ is. Een belangrijk punt hierin is dat een economische theorie zich ontwikkelt en langzaam vormt krijgt. Dat betekent dat het huidige systeem ook aangepast kan worden.
Het tweede deel gaat over welke aanpassingen bedrijven moeten doen om een economisch systeem te krijgen dat duurzaam is én rekening houdt met mens en milieu. Bedrijven die opereren volgens het model van de betekeniseconomie dienen met meer en andere factoren rekening te houden dan in de neoklassieke economie. In een betekeniseconomie is de primaire functie van bedrijven bovendien niet het maken van winst, maar het toevoegen van waarde.
In Basisboek Betekeniseconomie worden veel praktijkvoorbeelden gegeven van ondernemingen die op een duurzame manier hun bedrijf hebben vormgegeven. Tony Chocolonely’s, Vegetarische Slager en nog vele andere zullen voorbij komen
De theorie die in Basisboek Betekeniseconomie wordt behandeld is de stand van zaken op dit moment. Het ontwikkelen en vormgeven van een nieuw economisch systeem is in volle gang. De oproep van de auteurs is hierbij dan ook: denk en ontwikkel mee!
Motivaties van de auteurs om dit boek te schrijven:
“In het huidige onderwijs wordt nog vaak de voor ons achterhaalde neoklassieke economie als basis gebruikt. Maar de tijden zijn veranderd, bedrijven zijn niet meer alleen uit op winst, en consumenten zoeken niet naar de goedkoopste producten. Het is tijd voor een bredere en integrale visie op economie. Bedrijven kunnen een belangrijke rol spelen in het vormgeven van de maatschappij. In dit boek willen we laten zien hoe bedrijven waarde toevoegen aan de maatschappij of het ecosysteem, en waarom de beweging van de betekeniseconomie het leidende economische model gaat worden.”
Kees Klomp is lector Betekeniseconomie aan de Hogeschool Rotterdam, een veel gevraagd spreker en auteur van meerdere boeken over betekeniseconomie. Daarnaast heeft hij voor verschillende hogescholen minorprogramma’s ontwikkeld en is hij directeur/partner van verschillende bedrijven op het gebied van betekeniseconomie.
Jan Willem Wennekes is directeur van Impact Noord en oprichter van Buro Bries, beide organisaties op het gebied van betekeniseconomie. Hij is expert op het gebied van impactondernemen, adviseert bedrijven en organisaties en schrijft en spreekt regelmatig over deze ontwikkelingen.
Shinta Oosterwaal Is econoom, docent en executie team coach. Voor het ministerie van buitenlandse zaken adviseerde zij overheid en bedrijfsleven over rechtvaardige economische ontwikkeling. In haar praktijk begeleidt ze leiders, teams en hun organisaties van business as usual in een conventionele economie naar business unusual in een onconventionele economie. Shinta schreef eerder als co-auteur Anders Verder (2020) en Thrive, grondbeginselen voor een nieuwe economie (2021).

Specificaties

ISBN13:9789001293109
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:400
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Verschijningsdatum:1-11-2023
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Over Kees Klomp

Kees Klomp studeerde politicologie en communicatiewetenschappen aan de UvA en is zeer actief betrokken bij wat hij betekeniseconomie is gaan noemen. Hij is Co-founder van Thrive Institute dat als ondernemende denktank innovatieve trajecten ontwikkelt voor organisaties én samenleving.

Andere boeken door Kees Klomp

Over Shinta Oosterwaal

Shinta Oosterwaal (1980) is econoom. Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde zij over rechtvaardige economische ontwikkeling. In haar coachingpraktijk beweegt zij internationale leiders en teams van business as usual in een conventionele economie naar business unusual voor een vernieuwde economie.

Andere boeken door Shinta Oosterwaal

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek Betekeniseconomie