Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bedrijfsbeslissingen en financiële verantwoording

Paperback Nederlands 2021 9789001749750
Verkooppositie 1046Hoogste positie: 521
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

- Volledig vernieuwde vijfde editie uitgebreid met actuele onderwerpen;
- kennismaking met bedrijfseconomie, afgestemd op de propedeuse Accountancy en Finance & Control, ook geschikt voor 'non-financials';
- theorie gekoppeld aan managementbeslissingen.

Dit boek leert studenten de belangrijkste financieel-economische principes toe te passen. Aan bod komen o.a. het maken van een ondernemingsplan en het beoordelen van investeringsvoorstellen. Studenten maken daarbij kennis met begrippen als ‘begrote balans’, ‘liquiditeitsbegroting’ en ‘begrote winst- en verliesrekening’ en leren kostprijzen te berekenen.

Managementbeslissingen vormen in dit boek het uitgangspunt. Daarbij is ruime aandacht voor omgevingsfactoren die een rol spelen bij het nemen van bedrijfsbeslissingen.

Aan deze volledig vernieuwde, vijfde editie van Bedrijfsbeslissingen en financiële verantwoording zijn verschillende onderwerpen toegevoegd, zoals de kostenplaatsenmethode, absorption en variable costing, externe verslaggeving, budgettering en verschillenanalyse.

Daarnaast is er veel aandacht voor duurzaamheid en circulaire economie. Hierdoor is het boek completer geworden en afgestemd op actuele bedrijfseconomische vraagstukken. De opgaven zijn verhuisd naar de website en maken onderdeel uit van de uitgebreide digitale ondersteuning bij dit boek.

Bedrijfsbeslissingen en financiële verantwoording is geschikt voor alle opleidingen waarbij een economisch beroepsproduct of economische beroepshandeling aan bod komt.

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. oefentoetsen met feedback en studieadvies, een begrippentrainer, overzichten met leerdoelen, vraagstukken met indicatie van moeilijkheidsgraad, casussen en de numerieke antwoorden daarvan. Voor docenten staan er een docentenhandleiding met uitwerkingen van alle vraagstukken en casussen en PowerPointpresentaties waarin de theorie bondig wordt samengevat. Op de website staat tevens een aantal achtergrondartikelen, waaraan geen auteursrechten zijn verbonden.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Specificaties

ISBN13:9789001749750
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:448
Uitgever:Noordhoff
Druk:5
Verschijningsdatum:20-1-2021
ISSN:

Lezersrecensies

1.0 van de 5
3 stemmen
0
0
0
0
3

Over André Heezen

André Heezen is auteur van meerdere Noordhoff-uitgaves op het vlak van bedrijfseconomie. Hij heeft na zijn universitaire studie jarenlange ervaring opgedaan in het hoger beroeps- en universitair onderwijs. Ook is hij werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Deze ervaringen en zijn vele contacten met het bedrijfsleven, gebruikt Heezen om de theorie en de (onderwijs-)praktijk met elkaar te verbinden.

Andere boeken door André Heezen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bedrijfsbeslissingen en financiële verantwoording