Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Belastingrecht HBO editie 2021-2022 - Werkboek

Paperback Nederlands 2021 9789001753993
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Belastingrecht HBO Werkboek is het opgavenboek dat hoort bij het hoofdboek Belastingrecht HBO. Het hoofdboek maakt de toekomstige fiscalist wegwijs in de belangrijkste belastingmiddelen. Het werkboek en helpt je om de stof nog sneller eigen te maken. Zowel in het hoofdboek als het werkboek staat per hoofdstuk een andere praktijkcasus centraal.

In het hoofdboek worden de aanslagbelastingen (de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting) en de aangiftebelastingen (de loonbelasting en de omzetbelasting) op een toegankelijke manier behandeld. Elk van deze vier belastingen is te begrijpen aan de hand van bepaalde vaste aspecten (zoals voor wie bestemd, wanneer afgedragen en hoeveel?). Deze aspecten worden in het hoofdboek per belasting per hoofdstuk behandeld, het werkboek volgt deze structuur. Door een continue verwijzing naar wetsartikelen leer je spelenderwijs je weg te vinden in de verschillende fiscale wetten.

De casuïstische opzet van het hoofd- en werkboek maakt deze uniek. In ieder afzonderlijk hoofdstuk vormt een praktijkcasus de rode draad, aan de hand hiervan komen alle wie- wat- en waaromvragen aan bod. Zo wordt belastingrecht voor iedereen toegankelijk

Het HBO Belastingrecht hoofdboek en werkboek zijn gericht op eerstejaarsstudenten van de opleidingen HBO Accountancy en Finance, Tax and Advice.

Specificaties

ISBN13:9789001753993
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Verschijningsdatum:10-8-2021
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Monique Sterk

Monique Sterk is een expert op het vlak van belastingrecht. Sinds 2005 heeft ze ruime ervaring opgedaan in het fiscale veld, onder andere als belastinginspecteur, adviseur en bedrijfsfiscalist. Momenteel is Sterk docent aan de Hogeschool van Amsterdam, bij de opleiding Finance, Tax and Advice.

Andere boeken door Monique Sterk

Over Daniëlle de Langen

Daniëlle de Langen is sinds 1997 werkzaam in het fiscale veld en is gespecialiseerd in financiële planning. Ze is docent aan de Hogeschool van Amsterdam bij de opleiding Finance Tax and Advice. Daarnaast heeft De Langen een eigen praktijk als mediator, waarbij haar focus ligt op fiscale vraagstukken bij echtscheidingen.

Andere boeken door Daniëlle de Langen

Over Lumeira Schonewille-Rozenblad

Lumeira Schonewille-Rozenblad is gespecialiseerd in het Nederlands recht en is later bijgeschoold als fiscalist. Sinds 2008 heeft ze ruime ervaring opgedaan in de fiscale praktijk, eerst als belastingadviseur en daarna ruim 10 jaar als inspecteur bij de Belastingdienst (Grote Ondernemingen). Op dit moment is ze bij de Belastingdienst werkzaam als vaktechnisch aanspreekpunt omzetbelasting.

Andere boeken door Lumeira Schonewille-Rozenblad

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Belastingrecht HBO editie 2021-2022 - Werkboek