Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zo maak je een beleidsplan

Paperback Nederlands 2009 9789001775070
Voormalig top 10031 dagen in de Top 100
Verkooppositie 2379Hoogste positie: 45
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Zo maak je een beleidsplan biedt de student een praktisch, gedegen en samenhangend stappenplan om te komen tot een beleidsplan. Beleidplannen worden door overheden, bedrijven en instellingen veelvuldig opgesteld. Een paar voorbeelden zijn een toeristisch plan, afdelingsplan, instellingsplan, inkoopplan en plannen voor bijzondere beleidsterreinen. Per stap biedt het boek kort de noodzakelijke informatie en zet de student vervolgens aan het werk.

Het stappenplan begint met het organiseren van het project waarop het beleidsplan betrekking heeft (intakegesprek met de opdrachtgever, het maken van een planning en het samenstellen van een projectteam). Vervolgens inventariseert en analyseert de student de huidige situatie. Daarna bepaalt de student in overleg met de opdrachtgever het te voeren beleid, waarna projecten en maatregelen worden gedefinieerd. Tenslotte wordt het beleidsplan geschreven en uitgevoerd.

Specificaties

ISBN13:9789001775070
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:110
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Verschijningsdatum:20-10-2009
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

3.4 van de 5
9 stemmen
1
3
4
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Roel Grit

Na een opleiding als fysisch chemicus te hebben gevolgd aan de universiteit van Groningen en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als docent, is Roel Grit opgeleid tot ontwerper van informatiesystemen. Na enige tijd werd hij projectleider automatisering. Momenteel is hij auteur en docent Projectmanagement en Informatiemanagement op de Stenden hogeschool in Emmen. Ook is hij mede-eigenaar van automatiseringsbureau te Emmen. Bij uitgeverij Unieboek schreef de veelzijdige auteur een toegankelijk boek over muziektheorie, 'Ontdek de muziek!', met een uitgebreide website over muziek: www.ontdekdemuziek.nl Roel Grit heeft een sterke neiging tot ordenen met een helder, 'no-nonsense' taalgebruik. De boeken van deze auteur zijn praktisch, overzichtelijk, goedgestructureerd en daardoor goed leesbaar en direct toepasbaar. Meer informatie over auteur, ondernemer en docent Roel Grit is te vinden op www.roelgrit.nl en www.roelgrit.noordhoff.nl

Andere boeken door Roel Grit

Over Marco Gerritsma

Marco Gerritsma studeerde bedrijfseconomie in Groningen. Hij was tien jaar als docent verbonden aan de voormalige Hogeschool Drenthe. Vervolgens werkte hij als consultant drie jaar bij het Kenniscentrum Drenthe. Sinds 2003 is Marco Gerritsma (www.marcogerritsma.nl) werkzaam als zelfstandig adviseur voor M2 Consult (www.m2consult.nl) en houdt hij zich voornamelijk bezig met advisering op het gebied van compliance, risicomanagement en strategiebepaling. Marco Gerritsma werkt gestructureerd en gebruikt een helder en 'no-nonsense' taalgebruik. De boeken van deze auteur zijn praktisch en overzichtelijk en daardoor goed leesbaar en direct toepasbaar.

Andere boeken door Marco Gerritsma

Inhoudsopgave

1. Organiseer je project
2. Inventariseer de huidige situatie
3. Analyseer de huidige situatie
4. Bepaal het beleid
5. Definieer projecten en maatregelen
6. Schrijf het beleidsplan
7. Rond het beleidsplan af
8. Voer het beleidsplan uit

Register
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zo maak je een beleidsplan