Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789001790967. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Lerend Organiseren en Veranderen

Als meer van hetzelfde niet helpt

Gebonden Nederlands 2017 9789001876951
10
Voormalig top 10Totaal 59 dagen
EvergreenTotaal 1281 dagen
Verkooppositie 1354Hoogste positie: 4
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Lerend organiseren en veranderen is een voorloper op het gebied van verandermanagement en lerende organisaties. Al in de jaren negentig legde het de basis voor dit concept, dat nu niet meer weg te denken is uit de bedrijfswereld. Rode draad van Lerend organiseren en veranderen is de vraag: Wat maakt een organisatie lerend?

Waarom kiezen voor Lerend organiseren en veranderen?
-Baanbrekende bestseller;
-bevat de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied;
-met uitgebreide online ondersteuning.

Het is van groot belang dat organisaties zich blijven ontwikkelen. Lerend organiseren en veranderen beschrijft hoe een organisatie kan blijven leren, aan de hand van de volgende vragen: Op welke wijze leren organisaties? Wat is nodig om patronen te doorbreken? Hoe ontwikkel je als organisatie iets nieuws als meer van hetzelfde niet werkt? Welke condities zijn nodig om te kunnen co-creëren? Lerend organiseren en veranderen is gericht op studenten van de opleidingen als Bedrijfskunde, Human Resource Management, en Economie.

Deze vierde editie is grondig herzien en volledig geactualiseerd. Het bevat de recentste ontwikkelingen op het gebied van lerende organisaties. Ook is het boek, met oog op de studeerbaarheid, nog logischer ingedeeld.

Op de ondersteunende website vinden studenten toetsen met feedback, studieadvies, een begrippentrainer en -test, uitwerkingen en antwoorden, figuren en handige links. Voor docenten staan er uitwerkingen van de vragen, collegesheets en Toets-op-Maat. Ook hebben zij toegang tot de content van het studentendeel.

Specificaties

ISBN13:9789001876951
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:208
Uitgever:Noordhoff
Druk:4
Verschijningsdatum:10-8-2017
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (2)

Lerend organiseren en veranderen
Perry Oostrum | 8 april 2011
Hoe leren organisaties en wat maakt een organisatie lerend? Deze vragen vormen de rode draad van 'Lerend organiseren en veranderen', de derde druk van 'Op weg naar een lerende organisatie'. Dit boek uit 1992 legde in de jaren negentig de basis voor het begrip 'lerende organisatie'. Deze derde druk biedt een samenhangend, lerend perspectief op organiseren en leidinggeven. Een nieuw paradigma, aldus de achterflaptekst, dat haaks staat op de klassieke manier van kijken naar organisaties, leidinggeven en organiseren, waarin het gaat om ordening, beheersing en controle; op meer en beter van hetzelfde.
Lees verder
Lerend organiseren en veranderen
Louis Thorig | 20 juli 2010
'Lerend organiseren', geschreven door Wierdsma en Swieringa, is niet een echt leerboek maar een praktisch boek over organiseren, veranderen en managen. Een lerende organisatie is een organisatie die het vermogen bezit zich telkens te verbeteren, te vernieuwen en te ontwikkelen. Of anders gezegd: Een lerende organisatie is een organisatie die veelzijdig leert. Veelzijdig betekent in dit verband op alle leerniveaus: regels, inzichten en principes. Het vereist het vermogen om collectief op het allerhoogste, maar ook het allermoeilijkste niveau van leren te kunnen leren. Dit boek heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het begrip de lerende organisatie, zoals bekend uit de managementliteratuur.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
22 stemmen
14
7
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

achtergrond
Doelen stellen is gemakkelijk - Omgaan met tegenstrijdige belangen is een hele kunst
20 juni 2013
interview
Omgaan met tegenstrijdige belangen is een hele kunst
Annegreet van Bergen 20 juni 2006 Afscheid van het beheersingsdenken en aandacht voor de broosheid van het bestaan. Zo zou je het denken van André Wierdsma kunnen samenvatten.

Over André Wierdsma

Prof. dr. André Wierdsma is emeritus hoogleraar Management en Organisatie aan Nyenrode Business Universiteit en aan China Europe International Business School (CEIBS) in Shanghai, China. Hij is auteur van onder andere de volgende boeken: Co-creatie van verandering en Lerend Organiseren (met Joop Swieringa).

Andere boeken door André Wierdsma

Over Joop Swieringa

Dr. Joop Swieringa is van huis uit econoom en werkte in die functie tot 1978 in de gezondheidszorg. In de periode 1978-1981 was hij adjunct-directeur van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding en promoveerde hij. Zijn inzichten over lerend organiseren ontwikkelde hij tussen 1981 en 1989, toen hij incompany-management-developmentprogramma's ontwikkelde bij het Executive and Management Development Centre (EMDC) van Universiteit Nyenrode, waarvan hij ook korte tijd directeur was. Samen met Andre Wierdsma schreef hij 'Op weg naar een lerende organisatie', waarin hij zijn inzichten en ervaringen verwerkte. In 1989 richtte Swieringa met Hans Mak het organisatieadviesbureau Veghtconsult op en zes jaar later verscheen zijn boek 'In plaats van reorganiseren', een praktische uitwerking van zijn eerste boek. Sinds 1996 is hij zelfstandig adviseur en helpt hij bedrijven om lerend te veranderen. Hij werkt daarbij in zeer uiteenlopende branches als de industrie, agrarische sector, financiële dienstverlening, ICT, welzijn en overheid. Naast zijn advieswerk treedt hij regelmatig op als docent, ondermeer aan de Universiteit Nyenrode en het VNO Studiecentrum De Baak. Het verschijnsel dat mensen in organisaties zo vaak samen dingen beslissen, die geen van hen eigenlijk wil, fascineert hem. Swieringa werkt vanuit de opvatting dat je een organisatieverandering pas geslaagd kunt noemen als de mensen na afloop vinden dat ook het werken er leuker op is geworden.

Andere boeken door Joop Swieringa

Inhoudsopgave

DEEL 1
Het ontstaan, groeien en bloeien van de moderne
bureaucratieën
1 Geschiedenis van de moderne bureaucratie
2 Sociaal-ideologische bedding
3 De bureaucratie: symbiose van piramide en machine
4 Nieuwe werkelijkheden

DEEL 2
Waarom bureaucratieën telkens weer vastlopen: meer van hetzelfde
5 Ze miskennen sociale realiteiten
6 Ze sluiten de buitenwereld uit of in
7 Ze veranderen door te reorganiseren
8 Ze beleren in plaats van leren
9 De toekomst van de (be)lerende organisatie

DEEL 3
Nieuwe basisbegrippen
10 Organiseren
11 Organisaties en organisatiegedrag
12 Het leren van organisaties
13 Organisatie als sociaal systeem

DEEL 4
Lerend organiseren
14 De uitdaging
15 Netwerk: het nieuwe organisatiebeeld
16 De organisatie van het leren
18 Organiseren van verbinding: de managementfuncties

DEEL 5
Anders veranderen
19 Reizen of trekken
20 Principes van co-creëren
21 Overgangsfenomenen
22 Leidinggeven aan trekken

Geraadpleegde literatuur
Illustratieverantwoording
Over de auteurs
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lerend Organiseren en Veranderen