Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Basisboek integrale schuldhulpverlening

Paperback Nederlands 2013 9789001820824
Niet leverbaar.

Samenvatting

Het 'Basisboek integrale schuldhulpverlening' beschrijft de vormgeving en uitvoering van dienstverlening bij problematische schuldensituaties.
Methodische- en juridische aspecten en de samenhang daartussen wordt behandeld. Het combineert theoretische inzichten en praktische toepassingen en biedt inzicht in alle facetten van dit brede werkgebied waardoor een 'helikopterview' ontstaat.

In dit boek wordt inzicht geboden in de toepassing van kerntaken zoals preventie, belangenbehartiging en psychosociale hulpverlening in de praktijk. Het 'Basisboek integrale schuldhulpverlening' biedt grondige en actuele informatie over taken, rollen, methoden en technieken met betrekking tot materiële problematiek en dwingt de lezer zichzelf vragen te stellen. Onderwerpen zoals “wat mag” (ethiek, waarden en normen) en “wat moet” (drang of dwang) worden in samenhang met het praktisch handelen beschreven.

Actuele ontwikkelingen zoals de effecten van de huidige financiële en economische situatie in Nederland op de problematiek maar ook op de aanpak ervan zijn in de inhoud verwerkt. De didactische vormgeving maakt het boek breed bruikbaar en passend binnen de moderne wijze van studeren.

Het boek is geschikt voor studenten SJD, HBO Recht en Social Work. Daarnaast is dit boek bruikbaar voor iedereen die beleidsmatig of in de praktijk met problematische schulden te maken krijgt of voor wie meer inzicht in de problematiek en de aanpak ervan wil krijgen.

Op de bijbehorende website vindt u het online boek, los verkrijgbare toetsen voor studenten ter voorbereiding van het tentamen, ppt's en casuïstiek.

Specificaties

ISBN13:9789001820824
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:400
Uitgever:Noordhoff
Druk:3
Verschijningsdatum:2-8-2013
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dick Haster

Dick Haster is sinds 1996 als docent verbonden aan de Hogeschool Zuyd en doceert onder andere onderzoeksvaardigheden. Sinds 2006 is hij als docent/ontwikkelaar betrokken bij de Hogere Juridische Opleiding, de samenvoeging van de opleidingen HBO Recht en Sociaal Juridische dienstverlening.

Andere boeken door Dick Haster

Over Angelique Bouwens

Angelique Bouwens is verbonden aan een advocatenkantoor en is met name actief op het gebied van bewindvoering WSNP. Zij verzorgt met regelmaat gastcolleges op de Hogeschool Zuyd.

Andere boeken door Angelique Bouwens

Inhoudsopgave

Studiewijzer

1. Achtergronden van problematische schulden
2. Onstaan en typering van problematische schulden
3. Maatschappelijk en sociale gevolgen van problematische schulden
4. Praktijkvoorbeelden
5. Gebruik en niet-gebruik van materiele voorzieningen
6. Vanzelfsprekendheid van helpen
7. Organisatie van de dienstverlening
8. Integraal werken in de praktijk (1)
9. Integraal werken in de praktijk (2)
10. Schuldregeling
11. Schuldeisers en ontwikkelingen in het incassobeleid
12. De wettelijke schuldsaneringsregeling (WSNP)
13. Preventie: voorkomen en genezen
14. De competente dienstverlener

Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek integrale schuldhulpverlening