Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Bedrijfsadministratie met ERP in Microsoft Dynamics NAV - praktijkboek

Financieel geïnformeerd

Paperback Nederlands 2015 9789001836207
Niet leverbaar.
74,95

Samenvatting

Dit praktijkboek behorend bij 'Bedrijfsadministratie met ERP' behandelt de toepassing van Microsoft Dynamics NAV 2015 en is onderdeel van de serie Bedrijfsadministratie met ERP. De serie bestaat uit een theorieboek met praktijkboeken en is geschreven naar aanleiding van de vernieuwing van het vakdomein bedrijfsadministratie in het hbo.

In dit toepassingsboek is gekozen voor een geheel nieuwe opzet: een procesgeoriënteerde aanpak waarbij de processen uit de praktijk als handvat zijn gehanteerd. De procesinsteek is in het beroepenveld de huidige manier van werken, Bedrijfsadministratie met ERP bereidt daarop voor. Er bestaat een integratie vanuit de bedrijfsadministratie naar ERP (Enterprise Resource Planning). Daarom is in dit toepassingsboek geen onderscheid gemaakt tussen de componenten bedrijfsadministratie en ERP, maar zijn ze geïntegreerd benaderd.

Dit toepassingsboek kent dezelfde hoofdstukindeling als het theorieboek Bedrijfsadministratie met ERP. Het heeft daarom de voorkeur om beide boeken naast elkaar te gebruiken. Het advies is om eerst een paragraaf of hoofdstuk in het theorieboek te bestuderen, alvorens met dit toepassingsboek aan de slag te gaan.

Deze uitgave beschrijft praktijkcases die refereren aan de theorie. De opdrachten die uit de cases voortvloeien begeleiden de student actief door de programmatuur en prikkelen om dieper over de toepassing van de theorie na te denken. De voor een ERP-systeem zo kenmerkende onderlinge verbanden in een bedrijfsproces worden tijdens opgaven inzichtelijk gemaakt. De cases zijn vervaardigd door en in samenhang met ervaren beroepsbeoefenaren, waardoor de cases een hoog praktijkgehalte hebben.

Niet alle mogelijkheden van Microsoft Dynamics NAV worden besproken. Er is een selectie gemaakt van de meest voorkomende processen en daarin hebben de onderwerpen een plaats gekregen.

Alhoewel dit boek primair is geschreven voor studenten van het hoger onderwijs, is deze uitgave ook aan te bevelen voor financiële Microsoft Dynamics NAV consultants of Microsoft Dynamics NAV key-users met een financiële rol.

Specificaties

ISBN13:9789001836207
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Verschijningsdatum:12-5-2015
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Coen Overgaag

Ir. Coen Overgaag werkte bij Exact Automatisering, Navision en Microsoft. Hij schreef diverse onderwijsboeken over Business Central. Momenteel is hij zelfstandig adviseur en geeft hij trainingen Business Central en Power BI. Tevens is hij betrokken bij het onderwijs en curriculumvorming op verschillende hogescholen.

Andere boeken door Coen Overgaag

Inhoudsopgave

Inleiding
Studiewijzer

1. Basis Microsoft Dynamics NAV
2. Verkoopproces (O2C)
3. Inkoopproces (P2P)
4. Het humanresourcesproces (H2R)
5. Proces financiële maandafsluiting en maandrapportage
6. Proces financiële jaarafsluiting
7. Financieringsproces: Eigen en Vreemd vermogen
8. Productieproces
9. Dienstverleningsproces
10. Opzet en inrichting Microsoft Dynamics NAV

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bedrijfsadministratie met ERP in Microsoft Dynamics NAV - praktijkboek