Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bedrijfseconomie in bedrijf 2

Cost and management accounting, 4e druk

Ingenaaid Nederlands 2000 9789001864781
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Afgestudeerde Hbo-economen zullen, ongeacht de specialisatie waarvoor ze hebben gekozen, vaak terechtkomen in management- of managementondersteunende functies. Kennis is voor hen geen doel maar middel. Zij moeten beschikken over beroepsbekwaamheden en hebben daarvoor behoefte aan kennis als gereedschap. Dit verklaart de toegenomen belangstelling in het Hbo voor competenties. Hieronder wordt dan verstaan een samenstel van kennis, houding en vaardigheden gericht op bepaalde, met name genoemde beroepswerkzaamheden.

Met 'Bedrijfseconomie in bedrijf 2' kunnen competenties worden verworven die gebruikmaken van gereedschappen uit het vakgebied van cost and management accounting. Beroepswerkzaamheden laten zich echter niet in 'vakjes' onderbrengen. Competentiegericht onderwijs impliceert dus integratie van vakken. Deze integratie vindt gewoonlijk plaats in projecten of thema's waaraan verschillende disciplines een bijdrage leveren. Vaak gaat dit gepaard met flankerend onderwijs.

'Bedrijfseconomie in Bedrijf 2' is zowel geschikt voor vakgericht onderwijs als voor (de ondersteuning van) project- en probleemgestuurd onderwijs. Met name voor deze onderwijsvormen is in dit deel gestreefd naar een zo compleet mogelijke behandeling van het actuele vakgebied.

In deze nieuwe druk is een hoofdstuk 'Management control' toegevoegd. Tevens is een aantal specifieke problemen verplaatst naar bijlagen bij de hoofdstukken.

Specificaties

ISBN13:9789001864781
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:397
Uitgever:Noordhoff

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Wim Tijhaar

Mr. drs. W.A. Tijhaar was tot 1999 directeur van Hogeschool Markus Verbeek en BPP-Nederland en is momenteel in maatschapsverband werkzaam als economisch en juridisch adviseur. Hij is auteur en eindredacteur van diverse bedrijfseconomische en accountancyboeken.

Andere boeken door Wim Tijhaar

Over P.A.M. Bertens

P.A.M. Bertens is docent Bedrijfseconomie bij de Stichting Brabantse Hogescholen. Hij was daar tot voor kort hoofd van de opleiding accountancy en is thans voorzitter van het AC-Scholenoverleg. H.J. Dekker AA is als adviseur werkzaam bij Rabobank Nederland, afdeling Risicomanagement. Hij maakt als voorzitter van de Vakcommissie Strategisch Management deel uit van het Examenbureau AA.

Andere boeken door P.A.M. Bertens

Inhoudsopgave

Studiewijzer

1. Kostenbegrippen en calculatietechnieken
2. Variabele-kosten calculaties
3. Bestanddelen van de kostprijs
4. Verbijzonderen van kosten
5. Budgettering en kostenbewaking
6. Management en control
7. Overige functies van de kostprijs
8. Beslissingscalculaties met langetermijneffecten
9. Beslissingen met kortetermijneffecten

Antwoorden tussenvragen
Samengestelde vraagstukken
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bedrijfseconomie in bedrijf 2