Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789001873066. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Managementvaardigheden

Paperback Nederlands 2024 9789001034061
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 3187Hoogste positie: 44
Nog niet verschenen, verwacht op 25‑07‑2024

Samenvatting

- Managementvaardigheden die essentieel zijn voor het veranderende werkveld;
- veel oefeningen en opdrachten, waarmee de praktisch toepasbare theorie concreet kan worden gemaakt;
- zoveel mogelijk vertaald naar de actuele situatie en alles geplaatst in de Nederlandse context.

Managementvaardigheden biedt praktisch toepasbare theorieën over managen en leidinggeven, met geactualiseerde oefeningen die passen binnen het nieuwe leren. Elk hoofdstuk begint met een casus en eindigt met een aantal gevarieerde opdrachten. Met de oefencomponent ‘Train je vaardigheden’ kan de theorie verder geoefend worden door middel van opdrachten, zelftesten en inzichtvragen, zowel individueel als in een groep. Deze vijfde editie besteedt aandacht aan nieuwe trends in het vakgebied, zoals thuiswerken, managen op afstand en omgaan met ongewenst gedrag.

Doelgroep
Bedrijfskunde Integraal is geschreven voor de propedeuse- en hoofdfase van hbo-opleidingen waarin managementvaardigheden en leiderschap aan bod komen, waaronder HBO Management.

Digitaal materiaal
Op de bijbehorende website vinden studenten toetsen, opdrachten, casussen, uitwerkingen en oefenmateriaal voor rollenspellen. Voor docenten staan er opdrachten en uitwerkingen.

Over de auteurs Drs. Fons Koopmans studeerde economie en is sinds 1988 bezig met overdracht van kennis in vele vormen. Hij is adviseur, opleidingsarchitect en trainer in het bedrijfsleven. Sinds 2006 is hij actief als personal coach en mentor. Hij doet dit onder de bedrijfsnaam Coaching Matters. Drs. Suzan Bosch was tot 2012 verbonden aan Stenden Hogeschool. Eerst als docent/coach, later ook als projectmanager en consultant. Ze is betrokken geweest bij het ontwikkelen van o.a. nieuwe hbo-onderwijsvormen. Sinds 2011 werkt ze als zelfstandig innovatiepsycholoog en kunstenaar.

Specificaties

ISBN13:9789001034061
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:409
Uitgever:Noordhoff
Druk:5
Verschijningsdatum:25-7-2024
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Volmaakte symbiose van theorie en praktijk
Bert Peene | 8 maart 2012
Wat moet een HBO-student over management weten? Die vraag inspireerde Fons Koopmans en Suzan Bosch enkele jaren geleden tot het schrijven van een bijzonder praktisch boek met een titel die weinig aan duidelijkheid te wensen overliet: ‘Managementvaardigheden in de praktijk’ (Noordhoff Uitgevers 2008). Studenten die een managementfunctie ambiëren, moeten volgens de auteurs in ieder geval het belang en de relevantie van managementvaardigheden kennen. Van dat boek is kort geleden een tweede druk verschenen; met een iets andere titel, geactualiseerde inhoud, maar nog steeds een ijzersterke praktijkcomponent: Managementvaardigheden - theorie en praktijk.
Lees verder

Over Fons Koopmans

Fons Koopmans is adviseur, opleidingsarchitect en trainer in het bedrijfsleven. Daarnaast is hij (co-)auteur van vele educatieve leermethoden, waaronder Management Vaardigheden (2019; 5e editie). Sinds 2006 werkt Koopmans ook als zelfstandig personal coach en mentor. Hij doet dit onder de bedrijfsnaam Coaching Matters.

Andere boeken door Fons Koopmans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Managementvaardigheden