Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789001877217. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Marketingstrategie

Praktische inzichten voor een succesvol marketingplan

Paperback Nederlands 2022 9789001749903
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 3960Hoogste positie: 50
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

- Onmisbaar handvat bij het opstellen van een marketingplan;
- het strategische keuzeproces staat centraal, op basis daarvan wordt het marketingplan uitgezet;
- vertaalt de nieuwste wetenschappelijke inzichten op toegankelijke wijze naar de praktijk.

Om succesvol te zijn en te blijven moeten organisaties in staat zijn om hun klanten een unieke waarde te bieden. Daarom moeten bedrijven vaststellen welke waarde ze willen en kunnen leveren. In Marketingstrategie staat daarom dit strategische keuzeproces centraal; op basis hiervan wordt het marketingplan uitgezet. Het steunt op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en vertaalt deze op toegankelijke wijze naar de praktijk. Het boek bevat bovendien praktische modellen om nieuwe ontwikkelingen, zoals het gebruik van big data, te analyseren.

In deze vernieuwde, zevende editie van Marketingstrategie is er meer aandacht voor digitalisering en de effecten daarvan op het marketingplan en de uitvoer van het plan. Daarnaast komen de primaire stakeholders in het marketing ecosysteem uitgebreider aan de orde. Ook is er nu aandacht voor de rol van secundaire stakeholders als deel van de bredere omgeving van een organisatie. Verder is de vaardighedenanalyse volledig herzien, deze bevat nu concrete checklists voor praktische analyse. Tot slot is de systematiek van de strategiekeuze geüpdatet en gestroomlijnd.

Marketingstrategie is geschikt voor hbo-opleidingen als Commerciële Economie, Bedrijfskunde, Creative Business, Technische Bedrijfskunde en Ondernemerschap en Retail Management. Het boek kan het beste worden ingezet vanaf het tweede studiejaar, in de hoofdfase van de opleiding.

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. interactieve toetsvragen en de uitwerking van een productplan. Voor docenten staan er collegesheets en PowerPoints met figuren en tabellen.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van Toets-op-Maat. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Specificaties

ISBN13:9789001749903
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Noordhoff
Druk:7
Verschijningsdatum:28-3-2022
Hoofdrubriek:Marketing
ISSN:

Lezersrecensies

3.6 van de 5
8 stemmen
1
5
1
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ruud Frambach

Ruud Frambach is hoogleraar marketing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij promoveerde aan Tilburg University en was daar werkzaam als universitair (hoofd)docent. Ook was hij Academic Director aan TIAS en verbonden aan de Universiteit Gent en Vlerick Business School. Als visiting scholar bezocht hij de University of Southern California in Los Angeles. Frambach publiceerde wetenschappelijke artikelen over onder meer innovatie en marketingstrategie in vooraanstaande tijdschriften, en is (co)auteur van verscheidene boeken over marketing. Hij is tweemaal winnaar van de PIM Marketingliteratuurprijs voor het beste marketingboek van het jaar.

Andere boeken door Ruud Frambach

Over Edwin Nijssen

Ed Nijssen is professor in de marketing aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Verder was hij onder meer werkzaam in de European Marketing Academy Executive Committee, verscheidene examencommissies van de NIMA en het bestuur van de NOBEM. Momenteel werkt Nijssen ook als consultant en marktonderzoeker en geeft hij seminars.

Andere boeken door Edwin Nijssen

Inhoudsopgave

1. Wat is marketingstrategie
2. Waarom een strategisch marketingplan?
3. Marktanalyse
4. Middelenanalyse
5. Confrontatieanalyse
6. Strategiekeuze
7. Uitwerking van de strategie
8. Uitvoering van de strategie

Literatuurlijst
Websites
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Marketingstrategie