Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Rechtspraak Vermogensrecht

Ingenaaid Nederlands 2006 9789012109659
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Rechtspraak Vermogensrecht' geeft een nagenoeg volledig beeld van de relevante rechtspraak omtrent het verbintenissen- en goederenrecht in al zijn facetten. Zo wordt aandacht besteed aan rechtspraak van de Hoge Raad betreffende de verkrijging van goederen, de verstrekking van zekerheden, vragen omtrent totstandkoming, inhoud en uitvoering van overeenkomsten, alsmede uiteenlopende kwesties van aansprakelijk op grond van onrechtmatige daad.

Deze rechtspraakbundel onderscheidt zich van andere uitgaven door zijn volledigheid: er is naar gestreefd om de meest van belang zijnde jurisprudentie op te nemen. Bovendien is nagenoeg iedere uitspraak voorzien van een bondig commentaar met verwijzingen naar andere rechtspraak en literatuur. De lezer wordt zodoende direct geïnformeerd over relevante literatuur die over het betreffende onderwerp is verschenen.

'Rechtspraak Vermogensrecht' biedt advocaten en bedrijfsjuristen een compleet overzicht van rechtspraak en literatuur over onderwerpen waarmee zij in de praktijk vaak te maken hebben. Daarnaast is het geschikt voor het universitair onderwijs; voor de docent en voor de universitaire en de HBO-student Rechten die zich in meer of mindere mate toelegt op de bestudering van het vermogensrecht.

Specificaties

ISBN13:9789012109659
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:428
Uitgever:Sdu
Druk:3
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Toon van Mierlo

Prof.mr. A.I.M. van Mierlo (1957) is, na zijn studie en promotie aan de Universiteit van Nijmegen, aanvankelijk werkzaam geweest in de advocatuur te Den Haag en Amsterdam. Vanaf 1993 is hij hoogleraar burgerlijk recht en burgerlijk procesrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Sedert 2002 combineert hij die werkzaamheden met de advocatuur, thans bij NautaDutilh te Rotterdam.

Andere boeken door Toon van Mierlo

Over Steven Bartels

Mr. S.E. Bartels is hoogleraar bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Burgerlijk Recht. Daarnaast is hij hoogleraar Notarieel recht en Goederenrecht aan de Universiteit Utrecht.

Andere boeken door Steven Bartels

Inhoudsopgave

GOEDERENRECHT
Algemeen
Verkrijging
Zekerheden

VERBINTENISSENRECHT
Algemeen
Verjaring

OVEREENKOMST
Algemene voorwaarden
Totstandkoming
Inhoud
Uitvoering
Nakoming

ONRECHTMATIGE DAAD
Vestiging
Risico
WVW
Schade
Aansprakelijkheid

Registers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rechtspraak Vermogensrecht