Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Kwaliteitsverbetering van het letselschadetraject

Inleidingen gehouden op het symposium van de Vereniging van Letselschade Advocaten 2006

Ingenaaid Nederlands 2006 9789012114547
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

De jaarlijkse symposia van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) betreffen aspecten van personenschade en actuele ontwikkelingen op het gebied van de schaderegeling. 'Kwaliteitsverbetering van het letselschadetraject' bevat de teksten van het LSA-symposium van 27 januari 2006, waarbij enkele initiatieven, die de laatste jaren zijn ontplooid ter verbetering van het schaderegelingtraject centraal staan. De onderwerpen betreffen de gang van zaken bij het schaderegelen. Zij bevinden zich op het snijvlak van materieel recht en procesrecht.

Mw. mr. drs. G. de Groot deelt haar gedachten over een deelgeschillenrechter. Daarbij staat ze stil bij de toegang tot de rechter in het letselschadetraject, deelgeschillen in de buitengerechtelijke fase en de huidige processuele mogelijkheden en beperkingen bij deelgeschillen.

Prof. mr. J.B.M. Vranken behandelt het onderwerp dat mediation een sterker wordende positie in geschillenoplossingen krijgen. Maar of mediation altijd een positief effect heeft wordt bezien door middel van een sterkte- en zwakteanalyse van overheidsrechtspraak en mediation.

Mw. drs. G.W.L. Verburg – Balke verkent de verbetertrajecten vanuit het patiëntenperspectief en geeft de toegevoegde waarde van ervaringsdeskundigheid aan.

In een gesprek tussen mr. A.J. Van en prof. mr. J.M. Barendrecht wordt ingegaan op het middel van procedurele normering om letselschadebehandeling te verbeteren. De letselschadeadvocatuur is niet overtuigd omdat het in strijd is met artikel 6 EVRM. Aan de hand van drie stellingen wordt ingegaan op de positie van de cliënt bij het ontwikkelen van een gedragscodes.

Verbeteringen van het medisch traject hebben, zo blijkt uit de bijdrage van prof. mr A.J. Akkermans, concrete vormen aangenomen. Akkermans geeft een overzicht van werkwijze en activiteiten van de Projectgroep medische deskundigen in de rechtspleging van de VU die nauw samenwerkt met de Interdisciplinaire Werkgroep Medische Deskundigen (IWMD).

Specificaties

ISBN13:9789012114547
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:89
Uitgever:Sdu
Druk:1
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over J. Smit

Drs. J. Smit is Algemeen directeur Slachtofferhulp Nederland.

Andere boeken door J. Smit

Over Gerdineke de Groot

Prof. mr. G. de Groot is in 2008 cum laude gepromoveerd op het proefschrift Het deskundigenadvies in de civiele procedure. Zij is werkzaam als vicepresident in de Hoge Raad en bijzonder hoogleraar Rechtspraak en conflictoplossing aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Andere boeken door Gerdineke de Groot

Inhoudsopgave

Inleidende woorden LSA congres

Naar een buitengerechtelijk beroep op de rechter in deelgeschillen? Een potentieel middel tot verbetering van de afdoening van letselschadezaken
Mr.drs. G. de Groot

Grenzen aan mediation
Prof. mr. J.B.M. Vranken

The Thinking Hats. Kwaliteitsverbetering in het letselschadetraject vanuit het perspectief van de whiplashpatiënt
Drs. G.W.L. Verburg-Balke

De advocatuur en het overleg over procedurele normering
Mr. A.J. Van & prof. mr. J.M. Barendrecht

Verbetering van het medische traject
Prof. mr. A.J. Akkermans

Ledenlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kwaliteitsverbetering van het letselschadetraject