Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Referral to Mediation

A Practical Guide for an Effective Mediation Proposal

Paperback Engels 2008 9789012120678
Verkooppositie 6222
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Dit boek geeft een waardevol advies voor een gedegen ontleding van een conflict en een professioneel voorstel tot mediation en bevat vele praktische tips en aanwijzingen gebaseerd op vele jaren ervaring en onderzoek.

Mediation kan in de juiste omstandigheden conflicten effectief oplossen. De rol die verwijzers hierbij spelen is cruciaal. Professionals die in hun dagelijkse werk te maken hebben met conflicten van anderen, bijvoorbeeld als manager, advocaat, rechter of hr-manager, zouden moeten kunnen onderkennen wanneer mediation een geschikt middel is.

Deze verwijzers zijn vaak onmisbaar omdat de strijdende partijen, mochten ze al van mediation hebben gehoord, vaak een onjuist beeld hebben over hoe en wanneer mediation kan worden ingezet. Daarnaast kan het niet eenzijdig in gang worden gezet, dit in tegenstelling tot ander methoden van conflictbeëindiging.

Maar als een conflict eenmaal hoog opgelopen is, kan het lastig zijn om zonder tussenkomst van een derde het eens te worden over een gezamenlijke keuze voor mediation en een mediator. Ook kunnen de partijen ontkennen dat er een conflict bestaat, totdat zij geconfronteerd worden met de noodzaak van het vinden van een oplossing, iets waar een neutrale derde goed bij zou kunnen helpen.

Het verwijzen naar mediation is daarom een belangrijke vaardigheid voor professionals. Belangrijk is dat u weet wanneer u wel kunt verwijzen en wanneer dit absoluut niet raadzaam is. Dit boek helpt u om deze afweging te maken en is daarmee geschikt voor iedereen die zich incidenteel met de keuze voor mediation bezig houdt en voor degenen die beroepshalve vaker te maken hebben met conflicten.

Van dit boek is ook een Nederlandse editie beschikbaar: 'Verwijzen naar mediation'.

Specificaties

ISBN13:9789012120678
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Sdu juridisch
Druk:1
Verschijningsdatum:26-11-2010
Jongbloed:Mediation / ADR

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Machteld Pel

Mr. Machteld Pel heeft ruim twintig jaar ervaring als rechter in handels- en familiezaken, laatstelijk als vice-president van het Hof Arnhem. Zij is thans in deeltijd directeur van het Landelijk bureau Mediation naast rechtspraak, dat de implementatie en consolidatie van een doorverwijzingsvoorziening bij alle gerechten in Nederland begeleidt. Daarnaast is zij sinds 1999 actief als gecertificeerd NMI-mediator, met name in conflicten binnen het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en in arbeidsgeschillen. Zij is opleider en vervolgtrainer van mediators bij onder andere het Amsterdamse ADR-Instituut en het Centrum voor Conflicthantering. Zij vervult ook enkele bestuursfuncties in de non-profitsector.

Andere boeken door Machteld Pel

Inhoudsopgave

Foreword
Introduction

Part 1 Practical Guide
1. Effective referral to mediation: who, when and why?
2. Assumptions and points to address in a professional mediation proposal
3. The referral interview: a multi-step plan
4. Conflict management: organizing and setting up a referral or a mediation service

Part 2. Background information
5. Mediation
6. Referral to mediation in practice: facts and experience
7. Skills for oral referral

Bibliography (publications in English)
Bibliography (publications in Dutch)
Appendices

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Referral to Mediation