Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De ondernemingsraad en arbeidsvoorwaarden

Paperback Nederlands 2011 9789012385008
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Veel ondernemingsraden hebben met arbeidsvoorwaarden van doen. In veel gevallen omdat in de CAO ruimte is gemaakt voor eigen beleid in de onderneming. Soms ook omdat er geen CAO van toepassing is en de OR optreedt als onderhandelingspartij namens de werknemers.

Arbeidsvoorwaarden vormen een boeiend, maar lastig werkterrein. Voor werknemers liggen veranderingen in hun arbeidsvoorwaarden gevoelig. Hun arbeidsvoorwaarden vormen immers de tastbare waardering van de werkgever voor hun arbeid. De OR die optreedt als arbeidsvoorwaarden-onderhandelaar zal dan ook merken dat de achterban alerter is dan gebruikelijk. De OR kan, mits hij het spel goed speelt, zich daardoor zich een stevige positie verwerven.

Wat kunt u in dit boek verwachten?
Centraal in dit boek staat het begrip "speelruimte". Daarmee wordt aangeduid welke regelingen op ondernemingsniveau mogelijk zijn. De speelruimte wordt enerzijds ingeperkt door de wet, en kan anderzijds zijn ingeperkt door de CAO. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de formele bevoegdheden van de OR en aan de wenselijkheid van aanvullende afspraken met de werkgever. Ook wordt stilgestaan bij de wenselijke omgang met werkgever en de collega-werknemers.

Tenslotte wordt een aantal arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen behandeld. Daarbij gaat het zowel om de wettelijke bepalingen, als om de concrete afspraken zoals die in CAO's en andere arbeidsvoorwaardelijke regelingen kunnen worden aangetroffen.

Specificaties

ISBN13:9789012385008
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:9-12-2010

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans van den Hurk

Hans van den Hurk werkte in de jaren zeventig van de vorige eeuw eerst als houtbewerker in een deuren­ en trappenfabriek, daarna als kinderverzorger. Hij ging op latere leeftijd studeren en behaalde een academische graad in de sociologie (cum laude) en een eerstegraads lesbevoegdheid in de economie. Ook volgde hij opleidingen in de journalistiek en de opleidingskunde. In 1990 kwam hij in dienst van de toenmalige Industriebond FNV, en hij verliet de vakbeweging weer in 1999. Als adviseur arbeidsverhoudingen en medezeggenschap leerde Hans een ink aantal bedrijven en instellingen grondig kennen. In "Uit mijn hoofd" toont hij zich, naast een kenner van de Nederlandse arbeidsverhoudingen, ook een scherp observator. Na enkele studieboeken waagt hij zich nu aan het genre van de literaire nonfictie.

Andere boeken door Hans van den Hurk

Inhoudsopgave

Voorwoord
Ten geleide

1. Ondernemingsraad en arbeidsvoorwaarden
2. Rechten en bevoegdheden
3. De OR als volwaardige onderhandelingspartner
4. De speelruimte voor de OR
5. Het speelveld van de onderhandelende OR
6. Arbeidsvoorwaardelijke regelingen

Literatuur
Adressen
Afkortingen
Over de auteur
Register

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ondernemingsraad en arbeidsvoorwaarden