Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verwijzen naar mediation

Praktijkgids voor een effectief mediationvoorstel

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2008 9789012388160
Verkooppositie 311131 dagen in de top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

In deze geheel herziene tweede druk van 'Verwijzen naar mediation' worden situaties besproken waarin men naar mediation kan verwijzen en hoe dit het beste kan gebeuren. Vele professionals zijn dagelijks als adviseur, manager of conflictbeslechter betrokken bij conflicten. Het is bekend dat mediation geen vanzelfsprekende keuze is voor mensen die zich in een conflictsituatie bevinden. Dat heeft verschillende oorzaken:

- Mediation is nog niet algemeen bekend als methode van conflictoplossing. Sommige conflictpartijen weten niet dat mediation bestaat of zij hebben een onjuist beeld over hoe en wanneer mediation kan worden ingezet.
- Mediation kan niet eenzijdig in gang gezet worden, in tegenstelling tot andere methoden van conflictbeëindiging. Voor conflictpartijen die zich in een min of meer geëscaleerd conflict bevinden, is het niet gemakkelijk om het zonder ondersteuning van een derde eens te worden over gezamenlijke keuze voor mediation en een mediator.
- Soms ontkennen conflictpartijen het bestaan van een conflict zolang zij niet met de urgentie van een oplossing worden geconfronteerd, bijvoorbeeld door een neutrale derde.

'Verwijzen naar mediation' bevat twee delen, het eerste deel is een praktische handleiding voor wie zich incidenteel met de keuze voor mediation bezig houdt. Deel twee geeft achtergrondinformatie voor degenen die beroepshalve vaker te maken hebben met conflicten en die een afgewogen keus willen maken tussen mediation en andere methodes van conflictbeëindiging.

Bij het schrijven van deze tweede druk heeft de auteur geput uit de ervaringen, opgedaan bij de opzet en uitvoering van de verwijzingsmogelijkheid bij de Rechtspraak en haar ervaringen als verwijzer, mediator en trainer. Daarbij heeft zij dankbaar gebruik gemaakt van de inzichten en ervaringen van beleidsmakers, verwijzers, adviseurs, mediators, onderzoekers, rechters en advocaten.

Van dit boek is ook een Engelstalige versie beschikbaar: 'Referral to Mediation'.

Specificaties

ISBN13:9789012388160
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:2
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
Jongbloed:Mediation / ADR

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Machteld Pel

Mr. Machteld Pel heeft ruim twintig jaar ervaring als rechter in handels- en familiezaken, laatstelijk als vice-president van het Hof Arnhem. Zij is thans in deeltijd directeur van het Landelijk bureau Mediation naast rechtspraak, dat de implementatie en consolidatie van een doorverwijzingsvoorziening bij alle gerechten in Nederland begeleidt. Daarnaast is zij sinds 1999 actief als gecertificeerd NMI-mediator, met name in conflicten binnen het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en in arbeidsgeschillen. Zij is opleider en vervolgtrainer van mediators bij onder andere het Amsterdamse ADR-Instituut en het Centrum voor Conflicthantering. Zij vervult ook enkele bestuursfuncties in de non-profitsector.

Andere boeken door Machteld Pel

Inhoudsopgave

Praktijkgids
1. Effectief verwijzen naar mediation: wie, wanneer en waarom?
2. Uitgangspunten en aandachtspunten bij een professioneel mediationvoorstel
3. Het verwijzingsgesprek: een stappenplan
4. Conflictmanagement: organisatie en opzet van een mediationvoorziening

Achtergrondinformatie
5. Mediation
6. Verwijzen naar mediation in de praktijk: feiten en cijfers
7. Vaardigheden voor modeling verwijzen

Literatuur
Bijlagen
Trefwoordenregister

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verwijzen naar mediation