Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte rondom de feestdagen zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen
VOORDEEL - 51% korting
,

De beleggingsdeelneming

Paperback Nederlands 2013 9789012390996
Nog slechts 3 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
36,36
17,95
VOORDEEL - 51% korting

Samenvatting

De regeling voor beleggingsdeelnemingen is een regeling in de Wet VPB 1969 die van belang kan zijn voor internationaal opererende concerns met dochtermaatschappij(en) in het buitenland. Zij kunnen in beginsel gebruikmaken van de deelnemingsvrijstelling, één van de belangrijkste objectieve vrijstellingen in de Wet VPB 1969.

De deelnemingsvrijstelling zorgt er onder meer voor dat een winst die bij een buitenlandse dochtermaatschappij is behaald en aldaar in de heffing van winstbelasting is betrokken, bij uitkering aan de moedermaatschappij of bij verkoop van het belang in de buitenlandse dochtermaatschappij in beginsel niet nogmaals bij diens moedermaatschappij wordt belast met Nederlandse vennootschapsbelasting. De regeling voor beleggingsdeelneming formuleert hierop een belangrijke uitzondering.

In de kern houdt deze in dat als het aandelenbezit in de buitenlandse dochtermaatschappij voor de moedermaatschappij een belegging vormt (oogmerktoets), de winst van de dochtermaatschappij aldaar te laag wordt belast (onderworpenheidstoets) en de bezittingen van de dochtermaatschappij voor een te groot deel uit beleggingen bestaan (de bezittingentoets), de voordelen (winstuitkering en verkoopwinst) wel nogmaals bij de moedermaatschappij worden belast. In dit boek beschrijven wij onder meer op gedetailleerde wijze de oogmerktoets, de onderworpenheidstoets en de bezittingentoets.

Specificaties

ISBN13:9789012390996
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:188
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:20-7-2015
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over H. Lohuis

H. Lohuis (1974) is sinds 2012 verbonden aan Deloitte Tax LLP te New York en sinds 2002 aan de afdeling Belastingrecht van de Universiteit Leiden. Daarvoor was hij werkzaam bij het Wetenschappelijk Bureau van Deloitte Belastingadviseurs (2010-2012), alsmede bij Loyens & Loeff (1997-2010). Hij publiceert regelmatig in fiscale vakbladen.

Andere boeken door H. Lohuis

Over Michel Ruijschop

Mr. M.H.C. (Michel) Ruijschop is verbonden aan het Wetenschappelijk Bureau van Deloitte Belastingadviseurs BV en aan de Universiteit Leiden. Hij publiceert regelmatig over een breed scala aan onderwerpen in de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting, verzorgt externe cursussen, is als docent betrokken bij de interne opleiding voor belastingadviseurs van Deloitte en bij het inkomstenbelasting- en vennootschapsbelastingonderwijs aan de Universiteit Leiden.

Andere boeken door Michel Ruijschop

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. Hoofdlijnen en historie
3. De oogmerktoets
4. De onderworpenheidtoets
5. De bezittingentoets
6. De gevolgen van diskwalificatie voor de deelnemingsvrijstelling
7. Bijlage: schema stelselafwijking
8. Literatuurlijst

Trefwoordenregister

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De beleggingsdeelneming