Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

AI-10 Bedrijfshulpverlening en noodorganisatie

Paperback Nederlands 2018 9789012402668
Verkooppositie 5436
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Dit Arbo-Informatieblad is bedoeld als informatiebron en als leidraad voor het opzetten en beheren van een (interne) BHV-/noodorganisatie. In dit AI-blad vindt u diverse checklisten, stappenplannen en voorbeelden waarmee u zelf aan de slag kunt gaan.

Elke organisatie moet beschikken over een BHV-organisatie om de gevolgen van brand en ongevallen te beperken. Elk jaar zijn er duizenden branden in bedrijven of op bedrijfsterreinen. Ongevallen waarbij eerste hulp moet worden verleend, zijn aan de orde van de dag. De helft van de MKB-bedrijven waar een calamiteit zoals een brand optreedt, gaat failliet; na drie jaar is dit zelfs 67 procent. Ontruimen en verzekeren alleen blijken niet voldoende. In dit Arbo-Informatieblad is daarom de bedrijfscontinuïteit een belangrijk aandachtspunt.

Bedrijfshulpverleners hebben als basistaken:
eerste hulp verlenen;
een beginnende brand bestrijden; en
alarmering en ontruiming begeleiden.

De werkgever van de BHV’ers moet hun werk mogelijk maken en faciliteren. Zo moet de werkgever zorgen dat er goede verbindingen zijn met de openbare hulpverleners. In
algemene zin moet de werkgever ervoor zorgen dat de BHV’ers voldoende zijn opgeleid, uitgerust en georganiseerd, zodat zij hun taken adequaat kunnen uitvoeren. Ook moet ervoor worden gezorgd dat er voldoende BHV’ers zijn.

De BHV treedt op als voorpost van ambulance, brandweer en politie. Deze professionals nemen bij aankomst direct de operationele leiding over.

Bedrijfshulpverlening is in de eerste plaats gericht op het beschermen van werknemers of personen die in de organisatie te gast zijn. Die wet regelt immers dat de werkgever verantwoordelijk is voor de gezondheid en de veiligheid van de werknemer en mensen die zich in zijn bedrijf bevinden. De werkgever kan uit praktische overwegingen ervoor kiezen de BHV- en/of noodorganisatie tevens te benutten om bij te dragen aan de bedrijfscontinuïteit.

Dit Arbo-Informatieblad stelt de gebruiker in staat, afhankelijk van de risico’s en processen in diens bedrijf of organisatie, te beslissen welk niveau van BHV- of noodorganisatie nodig is. Hij wordt begeleid in het inrichten van een passende en effectieve organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789012402668
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:116
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:5
Verschijningsdatum:6-9-2018

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        AI-10 Bedrijfshulpverlening en noodorganisatie