Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De kleine CMMI voor diensten

De basisuitrusting voor succesvolle dienstverlening

Gebonden Nederlands 2010 9789012581820
Niet leverbaar.

Samenvatting

'De kleine CMMI voor diensten' is een praktisch hulpmiddel voor organisaties die actief invulling willen geven aan continue prestatieverbetering van hun dienstverlening. CMMI is een volwassenheidsmodel voor dienstontwikkeling en dienstlevering. CMMI bevat een set van eisen afgeleid uit succesvolle praktijkervaringen, aan de hand waarvan organisaties hun processen stap voor stap kunnen professionaliseren. Een groot aantal organisaties heeft wereldwijd met veel succes CMMI geïmplementeerd en zo significante prestatieverbeteringen tot stand gebracht.

Dit boek geeft een kort en bondig, Nederlandstalig overzicht van CMMI voor diensten versie 1.2. Het boek is bijzonder geschikt als naslagwerk voor intensief gebruik. Daarvoor zijn hulpmiddelen opgenomen zoals diverse overzichten, vertalingen van doelen en praktijken, een uitgebreid register en verwijzingen naar aanbevolen literatuur. De opzet van het boek is zodanig dat het een brede doelgroep aanspreekt. 'De kleine CMMI voor diensten' behoort daarom tot de basisuitrusting van iedereen die op welke manier dan ook met prestatieverbetering van dienstverlening in het algemeen of CMMI in het bijzonder te maken heeft of krijgt.

Specificaties

ISBN13:9789012581820
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:148
Druk:1
Verschijningsdatum:1-4-2010
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rini van Solingen

Rini van Solingen (prof. dr. ir.) is spreker, schrijver, docent en ondernemer. Hij is deeltijdhoogleraar Global Software Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Daar leidt hij het onderzoek en onderwijs rond wereldwijd gedistribueerde softwareteams. Ook geeft hij regelmatig college aan Universiteit Nyenrode in masterclasses en MBA’s. Tevens is Rini CTO bij Prowareness, waar hij als strategisch consultant helpt bij het succesvol doorvoeren van Agile transformaties en het bouwen van Responsive Enterprises. Hij is een van de hoofddocenten van de masterclass www.Leading-Agile-Transformations.com. Rini is auteur van een aantal managementboeken, waaronder De Kracht van Scrum (samen met Eelco Rustenburg), Scrum voor Managers (samen met Rob van Lanen), De Responsive Enterprise (samen met Vikram Kapoor) en De Bijenherder. Deze boeken zijn ook verschenen in het Engels en het Duits.

Andere boeken door Rini van Solingen

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. CMMI voor diensten algemeen
3. Implementatie van CMMI voor diensten
4. CMMI-onderzoeken
5. Dienstverlening met CMMI voor diensten
6. CMMI-procesgebieden, -doelen en -praktijken

Bijlage 1 Lijst van termen
Bijlage 2 Vertalingen Engels-Nederlands
Bijlage 3 Rollen en gerelateerde relevante procesgebieden
Bijlage 4 Codes van procesgebieden Nederlands-Engels
Bijlage 5 Aanbevolen literatuur

Nawoord en dankwoord
Over de auteurs
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kleine CMMI voor diensten