Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Grip op IT

De held die voor mijn nachtrust zorgt

Paperback Nederlands 2011 9789012582599
Niet leverbaar.

Samenvatting

Over het succesvol maken van IT projecten is al heel wat geschreven. Het helpt blijkbaar weinig, want nog steeds zijn veel projecten niet succesvol. Onderbelicht is het gedrag van sleutelspelers in en rondom projecten die onder hoge druk staan. Hoe acteren die spelers als ze uit hun comfortzone worden gedrukt en de angst voor falen een prominente factor wordt?

Projectleiders en opdrachtgevers zoeken succes, comfort en een gevoel van "ik heb grip op mijn project". Omgekeerd zijn verlies, pijn en angst sterke negatieve drivers die ons gedrag sterk bepalen. Daar moeten we dus wat mee! Zonder de zakelijke component te vergeten want succes wordt terecht afgemeten aan de mate waarin je de business case binnen tijd en budget weet om te zetten in concrete resultaten voor de business.

'Grip op IT' gaat over de balans tussen de menselijke en de zakelijke kant van IT projecten. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt duidelijk hoe je kunt aanhaken bij de belevingswereld van de business en van het operationeel management. Hoe je ze een comfortbeleving in plaats van een angstbeleving kunt geven bij het project. Een onmisbare aanvulling op de bekende methodische kaders! Met dit boekje willen we u aan het denken zetten. We zijn ervan overtuigd dat het u verder helpt om ook uw projecten met meer plezier en succes uit te voeren.

Specificaties

ISBN13:9789012582599
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:86
Druk:1
Verschijningsdatum:13-5-2011
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Derk-Jan de Grood

Derk-Jan de Grood heeft een brede hands-on-ervaring als IT-consultant. Als adviseur is hij binnen vele branches en organisaties thuis. Hij een ervaren trainer en auteur van de TestGoal-reeks, een drietal boeken over software testen. De Grood geeft regelmatig workshops bij bedrijven en verzorgt colleges op diverse hogescholen en universiteiten. Hij staat bekend als een gepassioneerd spreker op nationale en internationale congressen. Voor het boek 'Presenteren? Alles mag!' heeft hij al zijn sprekerservaringen samengevoegd en die tips verzameld die hij normaal alleen meegeeft aan zijn directe collega's.

Andere boeken door Derk-Jan de Grood

Inhoudsopgave

Voorwoord
Ten geleide

1. IT-Business Alignement
2. Als het project groter is dan wij
3. In vijf stappen comfort creëren
4. Nawoord

Dankwoord
Bijlagen:
-Maatregelen die comfort vergroten en redenen mislukken projecten voorkomen
-Over Valori
-Over de auteurs
-Referenties

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Grip op IT