Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Themakatern Werk maken van ziekteverzuim

Ingenaaid Nederlands 2003 9789013005127
Voormalig top 100Totaal 28 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Zodra een machine piept, legt men hem zo snel mogelijk stil om te kijken waar het probleem zit en zo nodig wordt hij gerepareerd. Je hoeft geen techneut te zijn om te begrijpen dat op deze manier erger wordt voorkomen. Maar als het nu een mens is die piept en problemen begint te vertonen? Dan ligt het in de praktijk vaak minder voor de hand om actie te ondernemen. In de meeste gevallen wacht men tot het te laat is en de werknemer zich ziek meldt. Dat is jammer, zowel voor de werknemer als voor het bedrijf waar hij werkt: verzuim kan immers ernstige sociale en financiële consequenties hebben. Bedrijven hebben er dus alle belang bij om een goed verzuim- en reïntegratiebeleid te voeren.
Door het stellen van een goede diagnose van de situatie, het hanteren van heldere en duidelijke regels voor alle betrokkenen en het beschikken over adequate ondersteuning, is onnodig ziekteverzuim te voorkomen of te beperken.

In dit boek behandelen professionals op het gebied van ziekteverzuimbeleid een aan tal belangrijke items. In het onderdeel 'Thema's' komen de noodzaak en inhoud van een verzuimbeleid aan bod en staan de auteurs stil bij wettelijke ontwikkelingen. Het onderdeel 'Tools' bevat praktische tips die kunnen helpen om het verzuimbeleid van een bedrijf in de praktijk te laten slagen. De auteurs richten zich onder meer op het kiezen van arbeidsvoorwaardelijke prikkels, externe ondersteuning door de Arbo-dienst en het reïntegratiebedrijf en het verzekeren van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Het derde en laatste onderdeel, 'Talks' bevat drie casestudies van organisaties die in de praktijk met verzuimbeleid omgaan en getond wordt welke concrete maatregelen zij hebben genomen om ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid te beperken.

Specificaties

ISBN13:9789013005127
Trefwoorden:ziekteverzuim
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:95

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Mackaay

Peter Mackaay heeft tientallen jaren ervaring als manager en organisatieadviseur bij onder meer Postbank en ING, waarbij hij vanuit diverse functies betrokken raakte bij verandermanagement, coaching en management development. Sinds een aantal jaren is hij werkzaam als zelfstandig coach/trainer vanuit Mackaay Coaching & Advies.

Andere boeken door Peter Mackaay

Over Jacco van den Berg

Jacco van den Berg is directeur van Van den Berg Training & Advies. Zijn bureau ondersteunt al tien jaar mens en organisatie in hun ontwikkeling. Van den Berg Training & Advies is specialist op het gebied van competentie- en performancemanagement en leiderschapsontwikkeling. Van den Berg schreef vele boeken en artikelen over de onderwerpen werving en selectie, beoordelings-, functionerings- en POP-gesprekken, coachen, leidinggeven en ziekteverzuim. Zo is hij auteur van het GROTE gesprekkenboek, het handboek werving en selectie, POP in Nederland en vele andere praktische boeken. Hij is columnist van het tijdschrift Personeelbeleid en levert wekelijks een bijdrage aan de rubriek Verdien ik wel genoeg? in de Volkskrant.

Andere boeken door Jacco van den Berg

Inhoudsopgave

Aan de lezer

Deel A - Thema's

1. Het belang van verzuimmanagement
2. Wettelijk kader en ontwikkelingen
3. Wat is ziek zijn?
4. Het opzetten van een integraal ziekteverzuimbeleid
5. Meten is weten

Deel B - Tools

6. Verzuimmaatregelen
7. Arbeidsvoorwaardelijke prikkels bij ziekteverzuim
8. Ondersteuning door Arbo-dienst en reïntegratiebedrijf
9. Verzekering van ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Deel C - Talks

10. ABN Amro: verzuimbeleid en reïntegratie onder een dak
11. Moonen Schilders, winnaar van de Kroon op het Werkprijs
12. Smurfit Lona: van no-nonsense tot persoonlijke aandacht

Nawoord
Literatuur
Over de auteurs
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Themakatern Werk maken van ziekteverzuim