Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Bruggen bouwen

Communicatie van projecten en programma's

Ingenaaid Nederlands 2006 9789013023602
Niet leverbaar.

Samenvatting

Het referendum over de Europese grondwet is voor de Nederlandse regering desastreus verlopen. Terwijl de regering als opdrachtgever hoopte op een 'ja' voor het voorstel, werd het een massaal 'nee'. Het nieuwe donorcodicil zou moeten resulteren in een toename van het aantal donorverklaringen. In plaats daarvan was er een afname. De introductie van de Chipknip moest leiden tot ander betaalgedrag bij consumenten. Die hadden daar echter geen boodschap aan en bleven op de oude, vertrouwde manier betalen.

Drie voorbeelden van kostbare en complexe projecten die helaas misliepen en waarbij de beschuldigende vingers vooral naar de betrokken communicatieprofessionals wezen. Het is de overtuiging van de auteurs dat de kern van het probleem ligt in een kenniskloof tussen het projectteam en de communicatieprofessional. De leden van het projectteam hebben vaak geen flauw idee wat ze van de inzet van communicatie kunnen verwachten. Maar ook de communicatieprofessional zelf geeft er vaak blijk van nauwelijks te weten hoe een project feitelijk verloopt.

Het doel van dit dossier is om communicatieprofessionals te helpen een volwaardige gesprekspartner te zijn voor de projectleider. Omdat de communicatieprofessional de taal van het projectmatig werken machtig moet zijn om zijn werk goed te kunnen doen, wordt eerst inzicht in het specifieke jargon van de projectleider gegeven.

Naast projectcommunicatie wordt ook een aanpak voor programmacommunicatie behandeld. Projecten worden namelijk regelmatig uitgevoerd als onderdeel van een breder programma. De modellen voor zowel projectcommunicatie als programmacommunicatie worden stapsgewijs besproken. Met een aantal 'gouden tips', afkomstig uit onze praktijkervaring, wordt dit dossier afgesloten.

Specificaties

ISBN13:9789013023602
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:110
Uitgever:Boom
Druk:1

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Jelle van Hasselt

Jan Jelle van Hasselt (1960) is mede-eigenaar van Wit Communicatieadviseurs, het bureau in Amsterdam dat hij samen met Huib Koeleman en Ronald Schepers in 2007 oprichtte. Hij beschikt over ruim twintig jaar ervaring in advieswerk en communicatie. Met afgeronde studies bedrijfskunde en rechten als bagage, plaatst hij communicatie steeds in het bredere organisatieperspectief. Zijn specialismen zijn corporate communicatie, verandercommunicatie en projectcommunicatie. In 2000 behaalde hij de Master-titel in Corporate Communications aan de Erasmus Universiteit. Jan-Jelle heeft diverse publicaties op zijn naam staan op het gebied van verandercommunicatie, intranet, interne- en projectcommunicatie. In 2006 verscheen van zijn hand bij Kluwer het Communicatiedossier 'Bruggen bouwen: het communiceren van projecten en programma's'. Hij levert regelmatig bijdragen aan de bladen 'Communicatie' en 'Interne Communicatie'. Hij is bestuurslid van Logeion, vereniging voor communicatie, en jurylid van de Galjaardprijs voor overheidscommunicatie.

Andere boeken door Jan Jelle van Hasselt

Over Roelof Benthem

Roelof Benthem is organisatieadviseur en trainer bij Twynstra Gudde. Hij coacht en traint projectleiders en programmamanagers. Daarbij gaat het altijd over hard en zacht. Het inrichten en managen van een omgevingsproces is een van zijn expertises.

Andere boeken door Roelof Benthem

Over Lixel Huijts

Lixel Huijts (1968) is communicatieadviseur bij de Directie Voorlichting van het Ministerie van Justitie.

Andere boeken door Lixel Huijts

Inhoudsopgave

Inleiding
Leeswijzer

Deel 1: de project- en programma-aanpak

1. Manieren om uw werk te organiseren
2. De projectaanpak
3. De programma-aanpak

Deel 2: communicatie rond projecten en programma's

4. Projectcommunicatie
5. Programmacommunicatie

Uitleiding
Literatuur
Over de auteurs
Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bruggen bouwen