Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013024050. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
, ,

De praktijk van strategisch personeelsmanagement

Paperback Nederlands 2016 9789462154391
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

"Er is niets zo praktisch als een goede theorie" zei Kurt Lewin al lang geleden. "De Praktijk van Strategisch Personeelsmanagement" is inmiddels een vaste waarde voor iedereen die op zoek is naar maatwerkoplossingen voor de personele vraagstukken van de eigen organisatie. De auteurs hebben een denklijn en werkwijze ontwikkeld die u op weg helpen naar een HRM dat strategisch is verankerd en bijdraagt aan het resultaat van de organisatie.

De beschreven werkwijze is in de praktijk ontwikkeld. Het behelst een stappenplan met een systematische uitwerking van de inhoud en werkwijze per stap. De auteurs staan uitgebreid stil bij de voetangels en klemmen die u kunt ontmoeten en geven richtingen aan voor oplossingen. Praktijkervaringen en voorbeelden zijn verwerkt in de vele situaties die de auteurs beschrijven.In deze derde druk zijn technologie en de werkterreinen van HRM met elkaar verbonden.

Hetzelfde geldt voor de organisatie van de personele functie en de daarmee samenhangende competenties. Daarnaast wordt aandacht besteed aan actuele thema’s zoals duurzame inzetbaarheid en de toenemende mogelijkheden voor “evidence based” personeelsmanagement.

Tenslotte biedt de derde druk meer mogelijkheden te “spelen” met de aanpak. Dit laatste is nodig omdat - mede dankzij de eerdere drukken van dit boek - in veel meer organisaties sprake is van een reeds bestaande praktijk van strategisch HRM.

Specificaties

ISBN13:9789462154391
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:197
Uitgever:VMN Media
Druk:3
Verschijningsdatum:15-6-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Kees Kouwenhoven

Ir. C.P.M. (Kees) Kouwenhoven studeerde Industriële Organisatie aan de Technische Universiteit Delft en was ruim zestien jaar Director bij de HRM-adviesgroep van PricewaterhouseCoopers. Hij heeft nu zijn eigen adviesbureau 'C. Kouwenhoven Consultancy' te Delft en adviseert op het terrein van ethiek, personeelsmanagement en vreugdevol werken. Hij adviseert individuen en organisaties bij het vormgeven van een pad naar 'werken met plezier en goed presteren'. Zijn visie komt tot uitdrukking in advieswerk, lezingen, workshops en publicaties.

Andere boeken door Kees Kouwenhoven

Over Ludwig Hoeksema

Ludwig Hoeksema is bedrijfspsycholoog en werkzaam als managing director van de adviesgroep personeelsmanagement van Berenschot. Hij is eindverantwoordelijk voor de advisering van Berenschot op het gebied van HRM strategie, activerend HRM-beleid (inclusief competentie- en performance management) en de transformatie en professionalisering van de HRM-functie in organisaties.

Andere boeken door Ludwig Hoeksema

Over Paul van Hooft

Drs. P.L.R.M. (Paul) van Hooft was meer dan 16 jaar verbonden aan PWC, waar hij verantwoordelijk was voor het advieswerk op het gebied van HRM, kwaliteitszorg en cultuurverandering. Hij is op dit moment zelfstandig gevestigd als managementcoach. Ook helpt hij opdrachtgevers en bouwbedrijven bij het versterken van de samenwerking bij grote infrastructurele projecten.

Andere boeken door Paul van Hooft

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De praktijk van strategisch personeelsmanagement