Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Vermogen van generatie naar generatie

Estate planning algemeen

Paperback Nederlands 2006 9789013038026
Niet leverbaar.

Samenvatting

Rond het pensioen is vaak bekend hoe men er financieel voor staat en hoe op een verantwoorde wijze vermogen overgeheveld kan worden van de ouders naar de kinderen. Zodoende zullen ook in toenemende mate vragen bij de adviseur komen over dat onderwerp, omdat de komende tien tot vijftien jaar de babyboomers van na de oorlog met pensioen gaan.

Dit boekje behandelt het geven van vermogen van de ene generatie naar de andere. Van belang hierbij zijn de successierechten en de schenkingsrechten, maar eveneens de inkomstenbelasting, het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht. Dit maakt dat het onderwerp complex en weinig toegankelijk is, zeker gezien de recente wetswijzigingen op deze gebieden. Voor veel (veelal individuele) vraagstukken bestaat echter geen standaardoplossing zodat iedere situatie een apart, op die omstandigheid toegesneden plan vereist.

Dit boek is bestemd voor diegenen die hun klanten adviseren op het gebied van financiële planning en vermogensoverheveling en voor diegenen die samen met hun adviseur een plan willen gaan maken met betrekking tot hun vermogen. Er wordt uitgegaan van het nieuwe erfrecht zoals dat op 1 januari 2003 in werking is getreden.

Specificaties

ISBN13:9789013038026
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:138
Druk:1
Hoofdrubriek:Personal finance

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jannes Oosting

Mr. Jannes Oosting heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij is thans werkzaam bij Walgemoed Belastingadviseurs in Zutphen. Zijn specialiteit is de fiscale gevolgen van de overdracht van het familiebedrijf aan de volgende generatie. Daarnaast geeft hij lezingen en cursussen.

Andere boeken door Jannes Oosting

Over Marcel Koeslag

Mr. Marcel Koeslag heeft na zijn heao-opleiding aan de Katholieke Universiteit Brabant fiscaal recht gestudeerd. Hij is momenteel belastingadviseur bij BDO CampsObers Accountants & Adviseurs te Arnhem. Hij is gespecialiseerd in estate planning. Als estate planner treedt hij regelmatig op als spreker voor interne en externe seminars.

Andere boeken door Marcel Koeslag

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Huwelijk/geregistreerd partnerschap en vermogen
2. Samenleven buiten het huwelijk
3. Overlijden
4. Vermogensoverheveling bij leven
5. Bedrijfsopvolging/ondernemer natuurlijk persoon
6. Internationale aspecten

Trefwoordenregister
Auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vermogen van generatie naar generatie