Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 55% korting

OR en Raad van Commissarissen

Basiskennis

Paperback Nederlands 2006 9789013038408
Verkooppositie 999999930 dagen in de top 100
Niet leverbaar.
VOORDEEL - 55% korting

Samenvatting

Vijf jaar na het verschijnen van de eerste druk van dit boekje is er onder invloed van het boekje is er onder invloed van het debat over goed bestuur en toezicht in de ondernemingen (corporate governance) het nodige veranderd op het gebied van Raden van Commissarissen (RvC): de wetgeving is aangepast (het coöptatiesysteem is afgeschaft), er zijn allerlei governance-codes ontwikkeld om het toezicht te verbeteren, commissarissen bemoeien zich - mede onder druk van de aandeelhouders - actiever met het directiebeleid en de OR heeft meer invloed op de samenstelling van de RvC gekregen.

In deze geactualiseerde versie gaat de auteur na - op basis van de ontwikkelingen, praktijkervaringen en 'best practices', met name ook in de afgelopen vijf jaar - waarom een goede relatie tussen OR en RvC belangrijk kan zijn en wat de OR eraan kan hebben.

Het boek begint met achtergrondinformatie over het toezichthoudend orgaan binnen Nederlandse ondernemingen en de (recente) wijzigingen in de huidige wet- en regelgeving daarover. Vervolgens wordt vooral aandacht besteed aan de mogelijkheden die de OR ter beschikking staan om de relatie met de RvC gestalte te geven, in het bijzonder de relatie met die commissarissen die op (versterkte) aanbeveling van de OR in de RvC terechtgekomen zijn.

Specificaties

ISBN13:9789013038408
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:120
Druk:2

Lezersrecensies

2.0 van de 5
2 stemmen
0
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rienk Goodijk

Prof. dr. ir. R. (Rienk) Goodijk (1956) houdt zich als senior consultant binnen GITP Bestuur en Toezicht bezig met onderzoek en advieswerk op het gebied van (inter-)nationale corporate governance, stakeholder management en medezeggenschap. Daarnaast is hij is als bijzonder hoogleraar Governance in het (semi)publieke domein verbonden aan het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit Amsterdam. Eerder was hij bijzonder hoogleraar governance aan de Rijksuniversiteit Groningen en bij Tias Businessschool van Tilburg University.

Andere boeken door Rienk Goodijk

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Raad van Commissarissen
2. Wetgeving en codes
3. Waarom als OR een relatie met de RvC opbouwen
4. Mogelijkheden voor de OR
5. De voordrachtscommissie
6. Invloed op (her)benoemingen

Bijlagen
Afkortingen
Literatuur
Register
De auteur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OR en Raad van Commissarissen