Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Ken- en stuurgetallen voor HRM

Resultaten onderzoek HR Scorecard in Nederland

Gebonden Nederlands 2007 9789013040265
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Ken- en stuurgetallen voor HRM' biedt een uitgebreid overzicht van de belangrijkste cijfers op HR-gebeid. Dit benchmarktrapport is samengesteld op basis van de gegevens van zo'n 3200 organisaties. Het meten van HR is belangrijk, om kosten en de effectiviteit van hr-activiteiten aan te kunnen tonen. De ken- en stuurgetallen in dit boek kunnen worden gebruikt om de gegevens van de eigen organisatie te vergelijken met een representatieve steekproef.

Specificaties

ISBN13:9789013040265
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:142
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:26-3-2007

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gerard Evers

Dr. Gerard Evers (1954) studeerde algemene econometrie (cum laude) aan de Universiteit van Tilburg. Hij was bijna 20 jaar als hoofddocent en buitengewoon hoogleraar verbonden aan de academische opleiding Personeelwetenschappen. Tegenwoordig is hij directeur van Euro-HRM, een adviesbureau voor economisch personeelsmanagement, en docent bij diverse postacademische opleidingen.

Andere boeken door Gerard Evers

Over Jelle Dijkstra

Dr. Jelle Dijkstra is expert op het gebied van organiseren, leren, leiderschap en HRM en richt zich hierbij vooral op nieuwe mogelijkheden die Internet, mobiele communicatie en de sociale media bieden. Hij heeft een eigen adviespraktijk, voert onderzoek uit, geeft lezingen en cursussen en publiceert veelvuldig. Samen met klanten, topprofessionals, collega-wetenschappers en anderen ontwikkelt hij innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Een voorbeeld van zo'n vraagstuk is het effectief toepassen van gedeeld leiderschap binnen (management)teams en bij samenwerking tussen organisaties en zelfstandigen.

Andere boeken door Jelle Dijkstra

Over Rolf Baarda

Rolf Baarda (1957) is directeur van Bureau Baarda (www.bureaubaarda.nl), dat bij opdrachtgevers vernieuwende concepten voor belonings- en talentmanagement implementeert. Het Model Baarda bestaat uit rollen die heel precies het probleemoplossend vermogen van een medewerker beschrijven. De rollen zijn zo herkenbaar dat waardering volgens Model Baarda tot maximale acceptatie leidt bij medewerkers en leidinggevenden. Zo wordt functiewaardering (wat het dus feitelijk niet meer is) leuk en voelt de medewerker zich gewaardeerd. Leidinggevenden krijgen met Model Baarda een instrument in handen waarmee zij hun afdeling kunnen inrichten naar de verschillen in talent. Bovendien kunnen zij aan de hand van het model analyseren waarom processen niet lopen zoals zij op grond van hun organisatiestructuur hadden verwacht. Met het uitgangspunt om de mens te waarderen en niet de functie onderscheidt Bureau Baarda zich van de concurrentie. Aansprekende klanten, vaak marktleider binnen hun segment, kiezen juist op basis van dit principe voor samenwerking met Bureau Baarda. Deze organisaties willen recht doen aan de inzet en kwaliteiten van hun mensen. Publicaties van Rolf Baarda zijn onder meer: 'Belonen in moderne organisaties', 'Human Business Engineering', 'P&O als businesspartne'r en 'Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement'. Rolf Baarda studeerde Personeelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, destijds nog de KUB. Hij is getrouwd en heeft drie zoons.

Andere boeken door Rolf Baarda

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Ken- en stuurgetallen en de HR-scorecard: ideeën, visies en onderzoeksverantwoording
2. Kenmerken van de organisatie en het personeelsbestand
3. P&O en doelstellingen
4. Processen, instrumenten en activiteiten van hr
5. Resultaten van hrm-beleid
6. Resultaten: financieel en productiviteit
7. Het opstellen en analyseren van de HR-scorecard voor Nederlandse organisaties in 2006

Literatuur
Tabellen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ken- en stuurgetallen voor HRM