Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Ontwikkelingswerk! De rol van HR bij de ontwikkeling van mens en organisatie

Paperback Nederlands 2007 9789013048520
Niet leverbaar.

Samenvatting

De rol van HR is in de loop van de tijd behoorlijk veranderd. Bestond de toegevoegde waarde tot voor kort vooral uit ondersteuning van de lijn bij allerlei personeelsprocessen (administratie, organiseren van een training, selecteren van medewerkers en dergelijke) tegenwoordig dient HR ook 'partner in business' te zijn.

In het eerste boek uit deze serie, 'Samen in de modder! De rol van HR bij veranderingsmanagement' gaan de auteurs dan ook in op de rol die HR kan hebben bij allerlei veranderingsprocessen. Omdat het wel zo is dat HR haar toegevoegde waarde pas echt kan waarmaken als de primaire P&O-processen goed geregeld zijn, is het tweede boek uit deze reeks getiteld 'Huis op orde! De rol van HR bij praktisch personeelsmanagement'.

Dit derde boek 'Ontwikkelingswerk! De rol van HR bij de ontwikkeling van mens en organisatie' gaat in op nog een aspect waar HR geacht wordt aan bij te dragen: een lerende organisatie. Een lerende organisatie is continu bereid en in staat om tot verandering te komen. Dit wordt niet bereikt door de structuren aan te passen ('harkjesdenken'), maar door het denken en handelen van mensen te veranderen.

In 'Ontwikkelingswerk!' brengen HR-professionals praktisch toepasbare ideeën over het voetlicht die een lerende organisatie mede kunnen realiseren. U vindt in dit boek tips, tools, handvatten, aandachtspunten en praktische kaders voor het bereiken van persoonlijk meesterschap, het effectief werken in teams, het creëren van een gezamenlijke visie en het organiseren van het leren. Onderwerpen als talentontwikkeling, managementsparring, het gebruik van tests, meester-gezelrelaties, teamleren, visieontwikkeling en technologische ondersteuning van het leren passeren de revue.

Specificaties

ISBN13:9789013048520
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:168
Druk:1

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jacco van den Berg

Om medewerkers en organisaties beter te laten functioneren richtte Jacco van den Berg in 2000 Van den Berg Training & Advies op. Hij stelt dat het succes van organisaties bepaald wordt door de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar medewerkers en zet hiervoor de volgende interventies in: - training - advies - boeken en artikelen - video's (blended learning). Van den Berg vindt het leuk om zijn ervaringen te verwoorden in artikelen en boeken. Inmiddels schreef hij dertig boeken waaronder 'Het Nieuwe Beoordelen', 'Overspoeld door schaarste', 'Het GROTE gesprekkenboek', 'POP in Nederland', 'Professioneel Coachen', 'Samen in de modder', 'Huis op orde', 'Ontwikkelingswerk' en 'Handboek Werving en Selectie'.

Andere boeken door Jacco van den Berg

Over Peter Mackaay

Peter Mackaay heeft tientallen jaren ervaring als manager en organisatieadviseur bij onder meer Postbank en ING, waarbij hij vanuit diverse functies betrokken raakte bij verandermanagement, coaching en management development. Sinds een aantal jaren is hij werkzaam als zelfstandig coach/trainer vanuit Mackaay Coaching & Advies.

Andere boeken door Peter Mackaay

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. De praktijk wil het praktisch: vier interviews
2. Persoonlijk meesterschap
3. Het geheel is meer dan de som der delen
4. Noodzakelijke ingrediënten

Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontwikkelingswerk! De rol van HR bij de ontwikkeling van mens en organisatie